szerző:
hvg.hu

A kékvérű brit márka legfrissebb négyszemélyes modellje minden korábbinál erősebb motort kapott.

Az Aston Martin 2010-ben dobta piacra Rapide nevezetű modelljét, mely egy négyajtós és négyszemélyes sportkocsi, ily módon pedig a Porsche Panamera egyik legkomolyabb ellenfele. Most pedig megérkezett a korosodó modell felhergelt új változata, a Rapide AMR, ami konkrétan ilyen lett:
©

A motorháztető alatt ezúttal is egy V12-es szívó benzinmotor található, de a teljesítményét 552-ről 580 lóerőre növelték, a nyomatékcsúcs azonban változatlanul 630 Nm maradt.

©

Az 1 centiméterrel ültetett karosszériás újdonság 4,3 másodperc alatt gyorsul állóhelyzetből 100-as tempóra, a végsebesség pedig nem kevesebb mint 330 km/h. Említést érdemel továbbá a karbon-kerámia sportfék, a 21 colos könnyűfémfelni, a Michelin sportgumik, a karbon motorháztető, az új aerodinamikai csomag, a négy kipufogóvég, illetve az Alcantarával gazdagon bevont utastér.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!