szerző:
hvg.hu

A 911 Turbo S sem mondható szerény vagy gyenge sportkocsinak, de ez az új változat mindenben túltesz rajta.

Az általunk korábban már többször is kipróbált és alaposan bemutatott Porsche 911 Turbo S egy minden hájjal megkent négykerékhajtású sportkocsi, mely nem kevesebb mint 580 lóerőt, illetve 750 Nm-t szabadít rá az aszfaltra. Ez pedig elegendő ahhoz, hogy a zuffenhauseni járgány 2,9 másodperc alatt gyorsuljon álló helyzetből 100-as tempóra, és hogy a gyorsulásnak csak 330 km/h-nál szakadjon vége.

A most leleplezett TechArt GTsport 1 of 30 is a Porsche 911 Turbo S-re épül, de egy kicsit még annál kis keményebb sportgép lett. A hátul elhelyezett turbós boxermotor már nem kevesebb mint 640 lóerőt és 880 Nm-t présel ki magából, ennek köszönhetően a 0–100-as sprint szintideje 2,7 másodpercre csökkent, a végsebesség pedig 338 km/h-ra nőtt.

©

A 20 colos kerekeken gördülő és mindössze 30 példányban készülő TechArt Porsche kasztnija 3 centiméterrel közelebb került az aszfalthoz, ezenkívül pedig számos kisebb-nagyobb karbonszálas kiegészítőt kapott az autó. Ha a körülbelül 60 millió forintos Porsche 911 Turbo S-ünk már adott, akkor a TechArt tuningjáért átszámítva már "csak" mintegy 10 millió forintot kell fizetnünk.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!