szerző:
hvg.hu

Hivatalosan is leleplezték a Magyarországon készülő német sportkocsi legfrissebb kiadását.

Az Audi 1998-ban dobta piacra elsőgenerációs TT modelljét, melyből 2006-ban jött ki a második, 2014-ben pedig a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt harmadik generáció. Most pedig ez utóbbinak varrták fel a ráncait, vagyis mostantól így mutat az Audi TT:
©

Az enyhén módosított külcsínű TT egyetlen 2 literes turbómotorral készül, ami háromféle teljesítményszinttel érhető el. A 40 TFSI 197 lóerős és 320 Nm nyomatékú, a 45 TFSI 245 lóerővel és 370 Nm-rel támad, a csúcson pedig a 306 lóerős és 400 Nm-es TTS változat trónol. A TTS kupé 4,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, a nyitható tetejű TTS pedig 4,8 másodperc alatt tudja le ugyanezt a produkciót.

©

Az elsőkerék-hajtású 40 TFSI és 45 TFSI hatsebességes kéziváltóval, vagy hétsebességes S Tronic automatával rendelhető, a 45 TFSI Quattro és a TTS pedig csak ez utóbbi egységgel készül. Bővült az alapfelszereltség, így mostantól sok eddig fizetős extra alapáron jár. A legolcsóbb TT-k 17 colos kerekeken gördülnek, de opcionálisan akár 20 colos kerekeket is kérhetünk.

©

A kupé németországi alapára 35 000 euró (11,3 millió forint), a roadster pedig 37 500 eurótól (12,1 millió forint) indul. A TTS 54-57 ezer eurós (17,5-18,4 millió forint) alapárral bír, a legerősebb, 400 lóerős TT RS ráncfelvarrásáról egyelőre nem szól a fáma.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!