szerző:
hvg.hu

Idéntől szigorúbb törésteszteken kell átesniük az új autóknak, mutatjuk, hogy a legfrissebb modellek hogyan teljesítettek.

Az Euro NCAP nyilvánosságra hozta három új autómodell töréstesztjének eredményeit. A nemrégiben kijött BMW X4 nagymértékben a korábban már jól szerepelt BMW X3-ra épül, így nem meglepő, hogy ez a kivitel is 5 csillagos eredményt ért el. A felnőtt, illetve gyermek utasokat 93, illetve 84 százalékos eredménnyel védő német SUV 70 százalékos gyalogosvédelmi eredményt ért el, a biztonsági rendszerei pedig 58 százalékos értékelést kaptak.

Az újgenerációs Ford Focus utasvédelem fronton 85, illetve 87 százalékot kapott, a gyalogosvédelmi megoldásai 72 százalékot értek el, a biztonsági rendszereit pedig 75 százalékra értékelte az Euro NCAP. És ez elég is volt az 5 csillagos minősítéshez.

A 2018-as esztendőben Év Autójának választott és nemrégiben általunk is alaposan letesztelt Volvo XC40 kiemelkedőn jó, 97, illetve 87 százalékos utasvédelmi értékelést kapott. A gyalogosvédelem, illetve a biztonsági arzenál ezúttal 71, illetve 76 százalékosra vizsgázott. Az 5 csillagos eredmény nem is volt kérdéses.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!