szerző:
hvg.hu

Most egyértelműen kiderül, hogy az eggyel kevesebb henger miatt esetleg gyengébben teljesít-e az új Fiesta ST.

Az előző generációs Ford Fiesta legerősebb változata az ST200 volt, melynek motorházteteje alatt egy 1,6 literes 4 hengeres turbós benzinmotor található. Ez az erőforrás 6000-es percenkénti fordulatszámon adja le kereken 200 lóerős csúcsteljesítményét, a 290 Nm-es legnagyobb nyomaték pedig 2500-as fordulatszámtól hívható le.

A nemrégiben általunk is alaposan letesztelt új Fiesta ST-ben eggyel kevesebb, vagyis már csak 3 henger található és a lökettérfogat is 1,5 literre csökkent. A turbós kis benzinmotor 6000-es fordulaton adja le 200 lóerős maximális teljesítményét, 290 Nm-es nyomatéka pedig már 1700-as fordulatszámtól rendelkezésre áll.

Az alábbi videóban egymás ellen bizonyít a régi és az új technika, álló-, illetve gördülőrajtos versenyszámokban. Előzetesen annyit, hogy papíron az 1230 kilogramm tömegű új ST-nek 0,2 másodpercet kell vernie a 0-100-as gyorsulásban a 6,7 másodperces szintidejű elődjére.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!