Stílusos száguldás: hazánkba jön a szuperritka új Ford Mustang néhány példánya

Stílusos száguldás: hazánkba jön a szuperritka új Ford Mustang néhány példánya

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan Magyarországon is kapható lesz az aktuális Mustang limitált szériás új kiadása.

1968-ban, tehát kereken 50 évvel ezelőtt mutatkozott be az a Bullitt (A San Franciscó-i zsaru, A chicagói tanú) című amerikai krimi, melynek tulajdonképpen két főszereplője volt. Az egyik az utánozhatatlan stílusú Steve McQueen, a másik pedig egy Ford Mustang. Ez utóbbi 50. születésnapját idén egy limitált szériás új modellel ünnepli a gyártó, konkrétan ezzel:

©

Remek hír, hogy a mindössze 1500 példányban gyártandó vadonatúj Ford Mustang Bullittból néhány darab Magyarországra is el fog jutni. A különleges Mustangok várhatóan októberben érkeznek meg hazánkba, és már áruk is van, konkrétan 16,6 millió forint. Összehasonlításképp, egy 25 lóerővel gyengébb és hasonlóan kéziváltós Mustang GT 14,8 millió forintba kerül.

©

Az újdonság ugyanolyan sötétzöld fényezést kapott, mint legendás elődje, ezenkívül pedig fekete színben is rendelhető a kocsi. A kiváló menetteljesítményekre az 5 literes V8-as benzinmotor jelent garanciát, mely nem kevesebb mint 475 lóerőt és 570 Nm-t szabadít rá a hátsó kerekekre. Még pedig egy remek kéziváltón keresztül, és a sofőr ezúttal egy régimódi fehér billiárdgolyó váltófejet markolhat a kezével.

A 19 colos kerekeken gördülő, aktív szelepes sportkipufogóval szerelt Ford Mustang Bullitt végsebessége 263 km/h. A Ford Mustang 2018-as ráncfelvarrt V8-as alapmodelljéről nemrégiben részletes tesztben számoltunk be.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.