szerző:
hvg.hu

Semmihez sem hasonlítható érzés lehetett rábukkanni erre a nagy értékű Lamborghinire és Ferrarira.

A Lamborghini 1974 és 1990 között mindössze 2049 példányt gyártott az ikonikus Countach sportkocsiból, melynek 5000 S (LP500 S) változatából alig 321 darab készült. És most ebből az igazi petrolhead különlegességből került elő egy hosszú évtizedeken át porosodott példány, íme:
©

A képen szereplő fiatalember a napokban lelt rá az 1981-es gyártmányú Lamborghinire, melyet a 80-as években a nagyszülei vásároltak. A papa és a mama akkoriban autókülönlegességek bérbe adásával foglalkozott, de a biztosítási költségek végül túl magasnak bizonyultak számukra, így a kocsikat kivonták a forgalomból.

©
©

A 4,8 literes V12-es erőforrással szerelt és mintegy 140 millió forintos értéket képviselő Lamborghini mellett egy Ferrari 308-as is ott pihent az elmúlt évtizedekben, hasonló ahhoz, amit Tom Selleck használt a Magnum című tévésorozatban.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!