szerző:
hvg.hu

A fiatal férfi kártérítési pert indított, most 1-2 évig nem is dolgozhat.

Motorozás közben szakadt rá egy korhadt fa leszakadt ága a XIII. kerületi Lehel úton egy 24 éves férfira - írja a Blikk. A fiatal azonnal elvesztette az eszméletét, és arra ébredt, hogy közölték vele: eltörött a gerince.

A férfi a lapnak azt mesélte, hogy éppen hazafele tartott, amikor a baleset történt: "Az utolsó emlékem, hogy egy reccsenést hallok, majd lombokat látok magam előtt. A következő kép, hogy a mentők szólnak: ne mozogjak, majd számolni kezdenek és átraknak egy ágyra. Iszonyatos fájdalmat éreztem" – mesélte.

Mint kiderült, a mentőszolgálat csak egy kocsit riasztott, amely 10 perc alatt a helyszínre ért, de ez idő alatt szolgálaton kívüli mentőautók álltak meg a helyszínen. A riasztott mentő kiérkezéséig egy, a helyszínen lévő honvédségi orvos ügyelt Erikre, majd a mentők rögzítették, infúziót és fájdalomcsillapítót adtak neki. A férfi a röntgen és az ultahang után órákat várt a CT-vizsgálatra törött gerinccel, és csak azután kapott fájdalomcsillapítót, végül másnap este 5 órán át műtötték, amikor is a gerincét összecsavarozták. A műtét sikeres volt.

A motoros a fát kezelő cég ellen kártérítési pert indított, a sérülései mellett ugyanis a motorja és a bukósisakja is totálkáros lett. A varratokat két hét múlva szedik ki, de 1 éven belül újra kell műteni, és 1-2 évig most nem is dolgozhat. A Blikknek egy ügyvéd azt mondta, a férfi akár 2-3 millió forintos sérelemdíjra is számíthat, ha kiderül, hogy a fa fenntartója nem tett eleget a karbantartási kötelezettségének, és a fa korhadt állapotban volt.

A Blikk azt írja, a motoros balesete után 1-2 órával később egy arra járó kabrióra is rászakadt egy ág ugyanarról a fáról. Az autó sofőrje szintén megsérült, s a fát csak azután vágták ki.

A lap úgy tudja, a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Olyan bazi nagy ez az indiai lagzi, hogy még Beyoncé is tiszteletét teszi

Olyan bazi nagy ez az indiai lagzi, hogy még Beyoncé is tiszteletét teszi

Hiába készül a legtöbb játék Kínában, a magyar gyerekek nem ezekkel játszanak

Hiába készül a legtöbb játék Kínában, a magyar gyerekek nem ezekkel játszanak

Botrányos: Trump veje segítette a szaúdi herceget az újságíró-gyilkosság után

Botrányos: Trump veje segítette a szaúdi herceget az újságíró-gyilkosság után

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

Nyomtatóval hamisítottak pénzt Békés megyében

Nyomtatóval hamisítottak pénzt Békés megyében

Lefújnák az M0-s nyugati szakaszának továbbépítését

Lefújnák az M0-s nyugati szakaszának továbbépítését