szerző:
hvg.hu

A környéken élők nem kimondottan örülnek annak, hogy az utcák egyedi színes keréknyomos díszítést kaptak.

Piliscsabán szerdán a reggeli órákban a következő látvány fogadta a helyieket:

©

Olvasóink beszámolói szerint egy kukásautóból folyt ki az aszfaltos és térköves útszakaszokra a lilás-rózsaszínes festék. A jármű nyomai többek közt a 10-es főúton, Pilisvörösváron, Perbálon, Tinnyén és Zsámbékon is fellelhetők.

©
©

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hol és hogyan kerülhetett a vélhetően igen komoly mennyiségű festék a szemétszállító autóba, mint ahogy az is kérdéses, hogy az autó miért folytatta tovább az útját, amikor a személyzetnek egyértelműen tapasztalnia kellett a szivárgás nyomait.

©
©

Volt, aki közvetlenül a kukásautó elhaladását követően megpróbálta lemosni az aszfaltról a még meg sem száradt festéket, amit a tapasztalatai szerint csak részben oldott a víz. A helyiek a történtek után abban bíztak, hogy a festék nem túlságosan mérgező, és az esővel, illetve az úttisztítás során nem mosódik bele a talajba.

Csütörtök délután a KML (Katasztrófavédelem Mozgó Labor) munkatársai is megérkeztek a helyszínre, és a műszeres vizsgálataik egészségre ártalmas anyagot nem mutattak ki. A szakértők szerint az anyag vízben oldódik, így az utcák egy-két alapos esőzés után visszanyerik eredeti állapotukat.

©
©

Akadtak, akik némi keserédes humorral közelítették meg a történteket:

"Modern kori nyomkövetés... Nem kell ide GPS!"

"Lehet így ellenőrzi a cég, hogy mindenhol jártak-e."

"Biztos cékla."

"Szederfa nyomai."

"Újpest szurkolók flashmobja."

Az üggyel kapcsolatban telefonon kerestük a környéken hulladékszállítással foglalkozó Zöld Bicske Nonprofit Kft.-t, de cikkünk megjelenéséig nem sikerült elérnünk a cég képviselőit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Cseh László kiakadt a FINA-ra

Cseh László kiakadt a FINA-ra

7100 forintba kerül ez a kis számítógép, amivel még programozni is megtanulhat

7100 forintba kerül ez a kis számítógép, amivel még programozni is megtanulhat

Gerlóczy Márton: Ezt akarták, fogyasszák hát egészséggel!

Gerlóczy Márton: Ezt akarták, fogyasszák hát egészséggel!

Theresa May: eltávolításom nem könnyítené meg a Brexitet

Theresa May: eltávolításom nem könnyítené meg a Brexitet

Akadálymentes lesz a nemzeti konzultáció

Akadálymentes lesz a nemzeti konzultáció

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Orbán haragszik a sportvezetőkre