szerző:
hvg.hu

Évtizedekkel ezelőtt körülbelül ilyen volt egy átlagos magyar család álomautója, amibe még a csomagok és esetleg a kutya is befért.

"Nagy terheléssel, terjedelmes csomagokkal is kényelmesen, gyorsan, biztonságosan utazhat." - olvasható a Merkur 1974-es Zsiguli Combi reklámjában, ami azt ígéri, hogy a megrendelő egy héten belül beülhet új kocsijába.

A 1,2 literes 62 lóerős motorral szerelt szovjet kombi gyorsulása mai szemmel nézve megmosolyogtató: ezzel a Ladával állóhelyzetből 20 másodperc alatt lehetett elérni a 100 km/h tempót.

Az árcédulán 88 ezer forintos összeg volt olvasható, ami mai értéken számolva mintegy 4,85 millió forint. Egy kiváló állapotú régi Lada kombiért napjainkban akár 3,6 millió forintot is el lehet kérni. Íme a bizonyíték:

©

Összehasonlításképp, napjaink legdrágább Ladája, a Vesta Cross SW 4,75 millió forintba kerül Magyarországon.

A Vesta 145 lóerős vadonatúj sportverziójával pedig akár már 9,6 másodperc alatt is letudható a 0-100-as sprint.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!