szerző:
hvg.hu

Ebből a modellből mindössze néhány tucat példány készült, többek közt ez is indokolja az elképesztően borsos árat.

A mellékelt fotókon egy 1962-ben készült Ferrari 250 GTO látható, melyért az RM Sotheby’s Monterey-ben megrendezett árverésén az új tulajdonosa 48,405 millió dollárt, vagyis átszámítva közel 13,6 milliárd dollárt fizetett.
©

Aukción eddig még sohasem fizettek ekkora összeget autóért, az eddigi rekordot egy négy évvel ezelőtt 38,1 millió dollárért (10,7 milliárd forint) elárverezett 250 GTO tartotta. Megjegyzendő, hogy egy Ferrari-gyűjtő nemrégiben állítólag 80 millió dollárért (22,4 milliárd forint) vásárolt magának egy 1962-es 250 GTO Berlinettát.

©

A típusból mindössze 36 példány készült, a most elárverezett autó pedig az a 3413 GT sorozatszámú darab, amit a Ferrari tesztautóként használt, és amivel az 1961-es F1 világbajnok Phil Hilll 1962-ben versenyzett. A kocsival 20 versenyen vettek részt, és ezek során egyetlen balesete sem volt.

©

Szakértők szerint a 250 GTO-k ára továbbra is meredeken fog emelkedni, és jó esély van arra, hogy 5 éven belül 100 millió dollár (28 milliárd forint) magasságában cseréljenek gazdát ezek az oldtimer versenyautók.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!