szerző:
hvg.hu

Az olasz sportkocsi értékét egyrészt a ritka mivolta, másrészt korábbi híres tulajdonosa növeli az egekbe.

Rod Stewartot mindenki úgy ismeri, mint egy világhírű énekes és dalszövegíró, aki már több mint 100 millió lemezt adott el, azt viszont kevesen tudják a 73 éves brit legendáról, hogy nagy autórajongó. Stewart különösen a Lamborghinik nagy szerelmese, karrierje során rengeteg ilyen olasz sportkocsit vásárolt. És ezek közül most eladósorba került ez a példány:
©

Az 1971-es gyártmányú Lamborghini Miura P400 S-t 1976-ig használta a zenész, aki nagyon vigyázott a kocsira, csakúgy, mint a későbbi tulajdonosok. A kiváló állapotnak örvendő Lamborghini az RM Sotheby's londoni árverésén szeptember 5-én kerül kalapács alá. Becslések szerint 1,2-1,4 millió fontos (431-503 millió forint) áron cserél majd gazdát az autó.

©

A Lamborghini 1966 és 1973 között mindössze 764 darab Miurát készített, melyek közül 338 darab volt P400 S kivitelű. Az alig 1,3 tonnás szupersportkocsi 4 literes V12-es motorja egy ötsebességes kéziváltón keresztül mintegy 370 lóerőt és 388 Nm-t szabadít rá a hátsó kerekekre. A 6,7 másodperces 0-100-as gyorsulásra képes sportkocsi végsebessége 276 km/h.

Az alig 1,06 méter magas Miura utódja az 1974-ben debütált és 1990-ig gyártott Countach lett, amiből 2 049 példány készült.

©

 

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!