szerző:
hvg.hu

Erről az új A8-as Audiról már messziről lerí, hogy a kerekeivel valami nincs teljesen rendben.

Nem kell hozzá túl nagy merészség, hogy leírjuk: a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt A8-as Audi a világ jelenlegi talán legfejlettebb autója. A technika fronton még az S-osztályos Mercedest és a 7-es BMW-t is megelőző, világelsőként Level 3-as önvezetéssel rendelkező ingolstadti modell tulajdonképpen egy négy keréken gördülő űrhajó.

Ami 20 colos kerekekkel konkrétan így mutat:

©

Ezekkel a kerekekkel viszont valahogy furcsán fest a nagy Audi:

©
©

A mellékelt fotókon egy 30 millió forintos alapárú Audi A8 L 50 TDI látható, melyre mindössze 17 colos kerekek vannak felszerelve. A német rendszámú, braunschweigi autó tulajdonosa vélhetően ily módon még tovább akart javítani a luxusautó komfortján és padkázási képességein, bár ezt vélhetően ennél szebb felnik választása mellett is megtehette volna.

©

Érthetetlen továbbá, hogy a Berlinben lencsevégre kapott autón augusztus utolsó napjaiban miért volt téligumi. Elképzelhető, hogy az autó nyárigumijai ennél nagyobb és szebb felniken feszülnek, valahol egy garázs mélyén.

©

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük az Audi hazai képviseletét. Megtudtuk, hogy nemzetközi szinten a benzines A8-asokat alaphelyzetben 17 colos kerekekkel szerelik, a dízel példányokat pedig 18 colossal, viszont hazánkban minden A8-ashoz alapáron jár a 18-as szett. Az viszont továbbra is rejtély, hogy a fotókon látható dízel A8-asra miért kerültek az autó karakterétől ennyire eltérő kerekek.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kulka János visszatér a képernyőre

Kulka János visszatér a képernyőre

Theresa May: Utolsó, legnehezebb szakaszukban vannak a Brexit-tárgyalások

Theresa May: Utolsó, legnehezebb szakaszukban vannak a Brexit-tárgyalások

Több mint kétezer családot raktak az utcára idén

Több mint kétezer családot raktak az utcára idén

Androidos telefonja van? Ezeket az appokat tegye rá fel, sokat jelentenek majd

Androidos telefonja van? Ezeket az appokat tegye rá fel, sokat jelentenek majd

Még mindig sugárzik a víz Fukusimánál

Még mindig sugárzik a víz Fukusimánál

Brexit: a brit kormány jóváhagyta a megállapodás-tervezetet, jöhet az EU-csúcs

Brexit: a brit kormány jóváhagyta a megállapodás-tervezetet, jöhet az EU-csúcs