szerző:
hvg.hu

Módosított frontrésszel és tisztább működésű dízelmotorokkal támad a népszerű kompakt modell ráncfelvarrt kivitele.

A Hyundai alig két esztendeje, 2016 őszén leplezte le a Volkswagen Golf és az Opel Astra kihívójának tekinthető új i30-at, melyet a közelmúltban alap kivitelben, 275 lóerős sportos N verzióban, illetve szemrevaló Fastback változatban is volt szerencsénk alaposan kipróbálni.

Most pedig már itt a ráncfelvarrt modell, mely kívülről az új első lökhárítóról ismerszik meg. Konkrétan arról van szó, hogy az i30 ötajtós alapváltozata és a kombi kivitele is megkapta azt az első lökhárítót, ami eddig csak a Fastbacken volt megtalálható. Továbbá két új szín is megjelent a palettán, a Stellar Blue és az Olivine Grey.

©
©

A másik fontos újdonság, hogy a típus új dízelmotorjai immár megfelelnek az Euro 6d Temp szabványnak. A Smartstream nevezetű 1,6 literes négyhengeres gázolajos egység háromféle változatban készül. A leggyengébb 96 lóerős teljesítményű és hatsebességű kéziváltóval van párosítva, a középső változat 116 lóerős és kézi-, illetve hétfokozatú automatával is kérhető, a csúcsot pedig az ugyancsak mindkét váltóval társítható 136 lóerős verzió jelenti.

A korábbiaknál jelentősen tisztább működésű új dízelmotorok 100 kilométerre levetített gyári fogyasztási értéke 3,8-4,4 liter.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!