szerző:
hvg.hu

Ezzel a Jaguarral a német autópályán akár 300-nál is jelentősen gyorsabban száguldhatunk.

A Jaguar F-Pace egy szemrevaló divatterepjáró, melynek legsportosabb csúcsverziója, az SVR 283 km/h végsebességgel rendelkezik. Ez elmarad az eddigi SUV sebességrekorder, a 650 lóerős Lamborghini Urus 305 km/h-s maximális tempójától, de a most érkezett tuningváltozat, a Lister LFP már le tudja lépni olasz riválisát.

©

A Lister közlése szerint az LFP végsebessége mintegy 322 km/h, ami új rekord, bár hozzá kell tennünk, hogy míg az említett Urus egy szériagyártású autó, addig az LFP egy limitált sorozatú tuningmodell.

©

Az újdonság motorházteteje alatt a már jól ismert 5 literes kompresszoros motor megpiszkált változata teljesít szolgálatot. A teljesítmény 550-ről 670 lóerőre nőtt, arról viszont sajnos nem szól a fáma, hogy a 680 Nm-es nyomaték mennyivel gyarapodott. A 250 példányban gyártandó Lister LFP várható ára egyelőre ismeretlen.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!