szerző:
hvg.hu

Elkezdték a gyártók a nagyobb teljesítményű elektromos autóinkat rendes pályákra is kivinni, nem csak utcai gyorsulásokkal aláznak mindenkit.

A Tesla és a Jaguar után most egy harmadik elektromosautó-gyártó, a Lucid Motors vitte ki versenypályára modelljét. A kaliforniai Laguna Seca igencsak alkalmas arra, hogy bármilyen versenyjármű képességeit teszteljék.

A Lucid Air 1:41,67 alatt teljesítette a kört, ami lényegesen jobb eredmény, mint a Jaguar I-Pace 1:48,18-as vagy a Tesla Model S P100D 1:47,62-es ideje.

Az igazsághoz hozzátartozik, a hogy a gyári gumik helyett itt egy Pirelli P Zero Trofeo R is felkerült, és a közúti használatra is engedélyezett versenygumik, valamint a kocsin történt egyéb átalakítások megtették hatásukat, mert ennek nyomán még egy 1:39,30-as időre is futotta az autónak.

Egyébként a még nem is kapható Lucid Air tényleg brutális gép. Alig néhány hónappal ezelőtt, valamikor április közepén dicsekedett el a Lucid Motors azzal, hogy a 7,5 mérföldes marysville-i tesztpályán sikerült 217 mérföld/órás, vagyis nagyjából 350 km/h-s sebességet elérniük az Air névre keresztelt modellel. A Tesla-riválisnak tekintett, elektromos autókat gyártó cég azt ígéri, az övék lesz a leggyorsabb elektromos autó a piacon. Úgy tűnik, nem a levegőbe beszélnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez történt: eltörölték az EU-ban az indokolatlan webshopos korlátozást

Ez történt: eltörölték az EU-ban az indokolatlan webshopos korlátozást

Elképesztő leletre bukkantak a Denyiszov-barlangban

Elképesztő leletre bukkantak a Denyiszov-barlangban

Három faluban is választást tartanak ma

Három faluban is választást tartanak ma

Így néz ki egy leendő királyné lánylakása

Így néz ki egy leendő királyné lánylakása

Nincs klímaváltozás? A hollandoknak lenne ehhez egy-két szavuk

Nincs klímaváltozás? A hollandoknak lenne ehhez egy-két szavuk

Hidegfront, ónos eső, vacak szombat

Hidegfront, ónos eső, vacak szombat