Európába jött a mindent verő új Tesla Roadster

Európába jött a mindent verő új Tesla Roadster

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az első példány hófehér fényezéssel érkezett meg az öreg kontinensre, még pedig egy svájci kiállításra.

A Tesla nagyot durrantott azzal, hogy tavaly november leleplezte tisztán elektromos hajtásláncú vadonatúj roadsterét, mely egészen elképesztő menetteljesítményekkel kecsegtet. A második generációs Tesla Roadster egyelőre még messze van a sorozatgyártástól, most azonban megérkezett belőle az első példány Európába.
©

A mellékelt fotókon látható hófehér Tesla Roadster a Grand Basel kiállításon tekinthető meg élőben, mely rendezvénynek a svájci Bázel ad otthont. Az autó összes ablaka teljesen le van sötétítve, így a látogatók sajnos nem tekinthetik meg az utasterét. Hacsak a komolyabb érdeklődők számára ki nem nyitják az ajtajait.

©

A 200 kWh-s aksival szerelt Tesla Roadster az ígéretek szerint 1,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100-as tempóra, amihez az 1500 lóerős benzinmotorral szerelt Bugatti Chironnak 2,4 másodpercre van szüksége.

A negyedmérföldes gyorsulást 8,8 másodperc alatt tudja le a Tesla, szemben a Bugatti 9,8 másodperces értékével, a 0-160-as sprinthet pedig 4,2 másodperc alatt abszolválja a villanyautó, míg ugyanez a produkció a benzinpusztító társának kereken 5 másodpercig tart.

A Tesla Roadster végsebessége 400 km/h feletti, csakúgy, mint a Bugatti Chironé, ez utóbbi már jó ideje forgalomban lévő országúti torpedó végsebességét azonban mind a mai napig nem volt hajlandó lemérni és nyilvánosságra hozni a gyártó.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.