szerző:
hvg.hu

Remek dolog a kísérletezgetés, de az ebben a videóban szereplő járgány kapásból életképtelennek tűnik.

Az autóval történő utazás komfortját elsősorban a felfüggesztés és a kerekek határozzák meg. A kemény futómű mellé társított alacsony oldalfalú gumis kerék van a legrosszabb hatással a kényelemre, és értelemszerűen e tekintetben akkor járunk a legjobban, ha egy lágy futóműves és ballonos gumis autót választunk.

Az alábbi videó készítői azonban úgy gondolták, hogy érdemes lenne kipróbálni, hogy milyen lehet a gyakorlatban egy rugókerekű autó. Fogtak egy régi Lada kombit és annak egyik normál kerekét lecserélték egy spirálrugókkal sugár irányban megszórt felnivel.

A végeredmény nem túl esztétikus és a jelek szerint igen rázós, a benne rejlő igen komoly balesetveszélyről nem is beszélve.

Nem ez egyébként az első eset, amikor az oroszok egyedi kerék megoldással próbálkoznak: nemrégiben fából készített kereket kapott egy jobb sorsra érdemes Moszkvics.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!