306 lóerős lett a kecskeméti Mercedes A-osztály legerősebb változata

306 lóerős lett a kecskeméti Mercedes A-osztály legerősebb változata

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Megérkezett a csillagos márka kompakt modelljének sportos kiadása, az Audi S3 és az VW Golf R új riválisa.

A nemrégiben általunk is alaposan kipróbált Mercedes A-osztályból eddig az A250 volt a legerősebb kivitel, melynek 2 literes turbós benzinmotorja 224 lóerőt és 350 Nm-t szabadít rá a kerekekre. Most azonban megérkezett a sokak által várva várt AMG A35, ami ennél sokkal erősebb lett, és ilyen sportos külcsínt kapott:
©

A motorháztető alatt megbújó négyhengeres 2 literes turbós benzinmotor 306 lóerőt ad le 5800-as percenkénti fordulaton, a 400 Nm-es csúcsnyomaték pedig a 3000 és 4000 közötti fordulatszám tartományban áll rendelkezésre. Mindez elegendő ahhoz, hogy a 0-100-as sprintet 4,7 másodperc alatt le lehessen tudni, a végsebességet pedig 250 km/h-ra korlátozza az elektronika.

©

A 18 colos kerekeken gördülő, méretes hátsószárnnyal megspékelt és két darab kerek kipufogóvéget kapott AMG A35 alapára mintegy 44 000 euró (14,3 millió forint). Az újdonságot először az októberi Párizsi Autószalonon lehet megtekinteni testközelből, az első példányok várhatóan januárban érkeznek meg a kereskedésekbe.

©

Az alapáron összkerékhajtású és hétsebességes duplakuplungos automataváltós AMG A35 nem sokáig ülhet a képzeletbeli trónján, ugyanis hamarosan érkezik egy még nála is erősebb és keményebb sportváltozat, az AMG A45.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.