Titkos cseh fegyver: itt az M5-ös BMW-t verő 560 lóerős Skoda Superb

Titkos cseh fegyver: itt az M5-ös BMW-t verő 560 lóerős Skoda Superb

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erről a visszafogott megjelenésű szedánról a piros lámpánál állva kevesen sejtik, hogy pontosan mire is képes.

A Skoda Superbről nem pont az eszeveszett gyorsulás és az elképesztő végsebesség jut eszünkbe, de persze egy 280 lóerős csúcskategóriás Superbet sem szabad lenézni. Már csak azért sem, mert egy ilyen méretes cseh szedán 5,8 másodperc alatt gyorsul állóhelyzetből 100-as tempóra, a végsebessége pedig 250 km/h.

Van, akinek azonban ez még harmatgyenge produkció és tuningra adja a fejét. Így tett a mellékelt fotókon látható Superb tulajdonosa is, aki először a négyhengeres 2 literes TSI motort piszkálta meg egy picit, később pedig úgy döntött, hogy inkább egy S3-as Audi tuningolt erőforrását szereli be a kocsijába.

©

Végeredményképp a különleges Superb 560 lóerős lett, de ez nem igazán látszik meg a külsején. A hangos sportkipufogó persze már árulkodó jel, a stopper pedig azt mutatja, hogy a 0-96 km/h-s sprint alig 2,9 másodperc alatt letudható a kocsival. Összehasonlításképp, a 600 lóerős BMW M5-nek ehhez 3,2 másodpercnyi időre van szüksége, és még a 625 lóerős BMW M5 Competition is csak 3,1 másodperc alatt tudja abszolválni ezt a feladatot.

©

Az 560 lóerős, összkerékhajtású és jobbkormányos Skoda Superb egyébként eladó, tulajdonosa 35 000 fontot, vagyis átszámítva mintegy 12,9 millió forintot kér a 2015-ös évjáratú kocsiért.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.