szerző:
hvg.hu

Az új alkalmazás révén lekérhetők a kocsival kapcsolatos információk, és akár a motor távolról történő beindítása is megoldható.

Az AvtoVAZ két évvel ezelőtt mutatta be a Lada Connect telematikai rendszert, mely most jutott el olyan fejlettségi szintre, hogy be lehessen vezetni a piacon. A rendszer használatához egyszerűen fel kell telepíteni a telefonunkra a Smart Driving Labs által fejlesztett Lada Connect alkalmazást és máris akár a távolból is csatlakozhatunk a kocsi fedélzeti elektronikájához.

©

Az applikáció megjeleníti a térképen, hogy pontosan hol parkoltunk le az autóval, segítségével nyithatók az ajtók és a csomagtérajtó, felvillantható a fényszóró, és akár időzíthető motorindításra is lehetőség nyílik. A szoftver ezenkívül információt nyújt többek közt az üzemanyagszintről, az akkumulátor töltöttségi szintjéről, illetve a külső-belső hőmérsékletről is.

©

A Lada Connect a Vesta, Xray, Granta és Largus személyautókkal kompatibilis. Oroszországban 29 990 rubel (127 ezer forint) a kocsiba szerelendő rendszer ára, a 3-4 órát igénybe vevő telepítésért pedig további 6000 rubelt (25 ezer forint) kell fizetni. A Lada Connect használata 3 évig ingyenes, utána pedig 4000 rubeles (17 ezer forint) éves költséggel kell számolni.

Jó hír, hogy a Lada már javában fejleszti új multimédiás rendszerét is, mely a mai elvárásoknak megfelelően Android Auto és Apple CarPlay kompatibilitást biztosít.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rájöttek a tudósok: ha 22,8 foknál hidegebb van, megugrik a halálesetek száma

Rájöttek a tudósok: ha 22,8 foknál hidegebb van, megugrik a halálesetek száma

A CEU Bécsbe költözik, de Navracsics szerint még maradhatnak

A CEU Bécsbe költözik, de Navracsics szerint még maradhatnak

Ez a cég teljesen fejre állhat, ha nincs egyezség a Brexitről, nincs egyedül

Ez a cég teljesen fejre állhat, ha nincs egyezség a Brexitről, nincs egyedül

Meryl Streep nagymama lesz

Meryl Streep nagymama lesz

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

Magyar „boszorkány” ölhetett Ausztriában

Magyar „boszorkány” ölhetett Ausztriában