szerző:
hvg.hu

Stuttgartban már javában a következő generációs S-osztályon dolgognak, friss információkkal jövünk a többek közt tisztán hibrid és elektromos változatban is készülő luxusautóról.

A Mercedes 1972-ben jelentette be a W116-os modellt, mely elsőként viselte magán az S-osztály típusjelzést. Az azóta eltelt évtizedekben öt újabb generáció látott napvilágot a sokak által a luxusautók etalonjának tartott szériából, melynek aktuális kiadása 2013-ban mutatkozott be. A W222-es hatodik generáció ráncait nemrégiben varrták fel, ezt a mellékelt fotókon is látható modellt tavaly év végén mi is alaposan leteszteltük, mostanság pedig egyre többet hallani a vadonatúj hetedik generációs modellről.

A korábban felbukkant kémfotók alapján elmondható, hogy a W223-as új modell erősen álcázott első példányainak már hosszú hónapok óta folyik a közúti tesztelése. Előzetes információk szerint a karbon és az alumínium széles körű használata miatt jelentősen csökkeni fog az S-osztály tömege, ami a fogyasztásra és a menetteljesítményre is jó hatással lehet. A méret viszont kívül és belül is növekedni fog, vagyis az új S-osztályban minden korábbinál nagyobb kényelemben utazhatnak majd a bent ülők.

©

Érkezik egy 48 V-os új plugin hibrid rendszer, az igazán nagy durranás pedig a teljesen elektromos változat lesz. Utóbbi várhatóan nem egyszerűen elektromos S-osztályként, hanem különálló EQS modellként fog debütálni, még pedig az EQ szériában nemrégiben elsőként debütált EQC divatterepjáró nagytestvéreként.

A korábbi pletykákkal ellentétben az A-osztályban bemutatkozott MBUX fedélzeti rendszer nagyobb tudású változatával szerelt új S osztályban még nem Level 4-es, hanem Level 3-as önvezető technológia lesz. Mint ismeretes, az aktuális S-osztály és a Tesla Model S is Level 2 tudással bír, a nemrégiben kijött és általunk is alaposan letesztelt Audi A8 pedig a világ első Level 3-as autonóm autója.

Az aktív futóműves, légrugós és opcionálisan négykerékkormányzású, illetve -meghajtású új luxusszedánról várhatóan 2020-ban hull majd le a lepel, a későbbiekben pedig várhatóan érkezni fog egy kétajtós kupé, egy kabrió és egy hosszított Maybach kivitel is. Ezenkívül egy négyajtós kupéról is pletykálnak, ami SEC néven támadhat, a V8-as motorral szerelt AMG sportmodellek teljesítményét pedig várhatóan két villanymotor fogja növelni.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nagy baj van: kiszivárgott 773 millió e-mail-cím és rengeteg jelszó, itt ellenőrizheti, érintett-e

Nagy baj van: kiszivárgott 773 millió e-mail-cím és rengeteg jelszó, itt ellenőrizheti, érintett-e

A kínai vagy az orosz fenyegetés helyett a mexikói határvédelemről beszélt Trump

A kínai vagy az orosz fenyegetés helyett a mexikói határvédelemről beszélt Trump

Kutyamamusz az új divat, ráadásul az állatokat is támogatja vele

Kutyamamusz az új divat, ráadásul az állatokat is támogatja vele

Ezt egye, ha megmentené a Földet, és magának is jót akar

Ezt egye, ha megmentené a Földet, és magának is jót akar

Nem az a megdöbbentő, hogy mennyit nyert Mészáros a közbeszerzéseken – hanem az, hogy honnan kapja a pénzeket

Nem az a megdöbbentő, hogy mennyit nyert Mészáros a közbeszerzéseken – hanem az, hogy honnan kapja a pénzeket

Idén is ellátogat Magyarországra Vlagyimir Putyin

Idén is ellátogat Magyarországra Vlagyimir Putyin