Családapák álma: 735 lóerővel búcsúzik az Audi RS6 kombi

Családapák álma: 735 lóerővel búcsúzik az Audi RS6 kombi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ezzel a puttonyos Audival a hétvégi bevásárlás és az autópályán történő száguldás egyaránt könnyű feladat.

Ha befáradunk egy Audi-kereskedésbe, és azt mondjuk az eladónak, hogy a lehető leggyorsabb és egyben legdrágább A6-os kombit szeretnénk megvásárolni, akkor az RS6 Performance-ra fogunk ajánlatot kapni. Ennek a négykarikás puttonyosnak egy 605 lóerős erőforrás rejtőzik a motorházteteje alatt, és nehéz elképzelni, hogy ez a teljesítmény bármilyen körülmények mellett kevésnek bizonyulhat. Biztos ami biztos alapon az ABT azért egy kicsit még tovább feszíti a húrt.

A tavalyi Genfi Autószalonon debütál az ABT RS6+, a maga 100 lóerővel megemelt, vagyis immár 705 lóerős teljesítményével, most pedig megérkezett az ABT RS6+ Nogaro Edition, mely már nem kevesebb mint 735 lóerőt szabadít rá az aszfaltra.

©

A kifutó RS6 szériától búcsúzó újdonságnak természetesen a nyomatéka is gyarapodott, így a gyári "szerény" 750 Nm helyett már 920 Nm áll a rendelkezésünkre. A 4 literes biturbó erőforrással szerelt RS6+ Nogaro Edition 3,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-as tempóra, a végsebessége pedig 320 km/h.

©

A karbonelemekkel gazdagon díszített 2 tonnás nagyvas 22 colos gigantfelniken gurul, az 565-1680 literes csomagtérű ABT RS6+ Nogaro Edition árát azonban egyelőre sűrű homály fedi. Vélhetően nem olcsó a járgány, ugyanis ez az egyetlen példány készült belőle.

©

 

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.