Traffipax, reflektorozást figyelő polgárőr és villogásért bírságolás a 6-os úton - fotók

Traffipax, reflektorozást figyelő polgárőr és villogásért bírságolás a 6-os úton - fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A felvételeket megosztó szerint a hatóságok igen szervezetten oldották meg a főúton közlekedők bírságolását.

Az alábbi felvételek nemrégiben bukkantak fel a Facebookon és a megosztó szerint egy magában traffipaxot rejtő fehér Skoda, valamint egy polgárőrség által használt Dacia látható rajtuk.

A helyszíni beszámoló szerint a 6-os főúton a Pécsvárad felől érkezők sebességét mérte a Hirdnél az út szélén álló Skoda, az onnan 100 méterre ugyancsak az út szélén parkoló Dacia pedig a traffipaxot a többi autós számára fényjelzéssel jelző autósok rendszámát figyelte. És ezeket az adatokat továbbította a 800 méterre álló három rendőrautónyi rendőrnek, akik bírságolták a reflektorozókat.

A rendőri sebességellenőrzést nem tilos villogással jelezni a többi autós számára, de magáért a villogásért bárhol (traffipax nélkül is) megbüntethetnek, ha rendőr szerint ezzel elvakítunk valaki mást a forgalomban.

Frissítés: A Bama.hu információi szerint a rendőrség nem szabott ki bírságot villogtatás miatt. A 6-os úton történt ellenőrzés során rendszámcserés, forgalomból kivont, lejárt műszaki engedélyű, illetve biztosítás nélküli autókat szűrtek ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.