Az autós embléma, amit mindenki látott már, mégsem ismerik igazán

Az autós embléma, amit mindenki látott már, mégsem ismerik igazán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevés ennél egyszerűbb emblémát találni az autós iparágban, ennek ellenére sokan mind a mai napig nincsenek tisztában az eredetével.

1926-ot írtunk akkor, amikor a Daimler és a Benz cégek egyesültek egymással, és ekkor, pontosan 1926. június 28-án hozták létre a Mercedes-Benz márkát. A Mercedes márkanév ennél kicsit régebbi, azt ugyanis 1902. június 23-án védették le, még pedig egy bizonyos Emil Jellinek Daimler-kereskedő Mercedes nevű lányának ihletésére.

Ezt a sztorit még viszonylag sokan ismerik, azt viszont már kevesen tudják, hogy pontosan honnan ered a cég logója. A háromágú csillag elsőként egy levelezőlapon bukkant fel, amivel Gottlieb Daimler jelölte meg a lakóhelyét, vagyis a gyár helyét.

Ezután eltelt néhány év, és amikor az 1900 márciusában elhunyt Daimler fiai, Paul és Adolf emblémát kerestek a márkának, úgy döntöttek, hogy a háromágú csillagot választják, ami akkoriban azt jelképezte, hogy a cég termékei a földet, a vizet és a levegőt is meghódítják.

©

Az első csillag emblémás Mercedes 1910-ben látta meg a napvilágot. Érdekesség, hogy 1909-ben egy négyágú csillagot is levédettek a Daimler testvérek, mely aztán a 80-as években a Deutsche Aerospace AG jeleként bukkant fel.

©

Kíváncsi a nagy rivális BMW logójának történetére? Itt alaposan megismerkedhet vele.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.