Vizsgázik a kis méregzsák: így gyorsul 0-ról 270-re a BMW M2 Competition - videó

Vizsgázik a kis méregzsák: így gyorsul 0-ról 270-re a BMW M2 Competition - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az M2 Competition a valaha készült egyik legélvezetesebb BMW, mely az M4-ből érkezett motorral igen komoly produkciót ad elő.

A nemrégiben ráncfelvarrt BMW M2 egyáltalán nem nevezhető gyengének, vezetési élményben szegénynek pedig végképp nem. Áprilisban azonban megérkezett a kihegyezett, erősebb és keményebb új csúcsváltozat, az M2 Competition, az alábbi fedélzeti kamerás gyorsulásos videó főszereplője.

Megjegyzendő, hogy a videó készítésekor az útfelület hideg és nedves volt, ráadásul az autón téligumik feszültek, azonban az okostelefonos alkalmazással mért 4,97 másodperces 0-100-as sprintidő még így is elismerésre méltó egy hátsókerék hajtású autótól. Érdekesség, hogy a 100-200 km/h rugalmassági tesztet 10,81 másodperc alatt teljesítette a kis BMW, vagyis körülbelül annyi idő alatt, mint amennyi idő alatt egy polgári személyautó a 0-100-as gyorsulást letudja.

Míg a normál M2 "csak" 370 lóerőt szabadít rá a hátsó kerekekre, addig az M2 Competition már 410 lóerős teljesítménnyel büszkélkedhet. Ez pedig annak az M4-ből érkezett 3 literes sorhatos motornak köszönhető, ami az eddigi 500 helyett immár 550 Nm-es nyomatékcsúccsal bír. Az Otto-részecskeszűrőnek köszönhetően a motor nem csak erős, hanem minden károsanyag-kibocsátási normának is megfelel.

©

A manuális váltó szerelmesei jó esetben 4,4 másodperc alatt tudhatják le a 0-100-as sprintet, DKG automataváltóval pedig ugyanez akár 4,2 másodperc alatt is abszolválható. A végsebesség 280 km/h, már amennyiben megrendeljük az opcionális M Driver csomagot. Különben "csak" 250 km/h.

Az alapmodellétől eltérő veséket kapott újdonság kapcsán említést érdemel többek közt a módosított kormány, az áthangolt differenciálmű, a dedikált üzemmódváltó gomb, az adaptív sportkipufogó, az erősebb fékek, a 19 colos kerekek, illetve a kiváló oldaltartású sportülések. Két új fényezés is felbukkant a kínálatban, az egyik a Sunset Orange (narancssárga), a másik pedig a Hockenheim Silver (ezüst).

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.