A Notre-Dame mellett fotózták a Citroën luxusautóját, amiből aztán nem lett semmi

A Notre-Dame mellett fotózták a Citroën luxusautóját, amiből aztán nem lett semmi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdekesség, hogy a francia gyártó abszolút zászlóshajó modelljének hivatalos fotózásakor néhány éve a párizsi székesegyház adta a hátteret.

A Notre-Dame a hétfő este keletkezett tűzben nagyon súlyos károkat szenvedett, és bár a francia kormány gyorsan elhatározta, hogy újjáépíti a gótikus stílus templomot, az vélhetően már sosem lesz ugyanolyan, mint eddig volt. Olyan, mint amilyennek például az alábbi fotó hátterében is látható:

©

A mellékelt képeken az a Citroën Numéro 9 nevet kapott koncepcióautó vehető szemügyre, melyet a francia gyártó 2012-ben a Pekingi Autószalonon leplezett le, és amely kocsi reklámfotóinak egy részét a Notre-Dame közelében, a Szajna partján készítették el.

©

A Citroën Numéro 9 egy 4,93 méter hosszú, 1,94 méter széles és alig 1,27 méter magas luxusautó, mely hét évvel ezelőtt azt hivatott előrevetíteni, hogy körülbelül milyen lesz a gyártó DS almárkájának az új csúcsmodellje, a DS 9.

Melyből aztán végül nem lett semmi, jelenleg pedig a SUV-kategóriás és általunk is alaposan letesztelt DS 7 Crossback a Citroëntől 2015-ben különvált DS márka zászlóshajó modellje. És egyben Emmanuel Macron francia elnök hivatali autója.

©

Az 1500 kilogramm tömegű Citroën Numéro 9 meghajtásáról egy 1,6 literes turbós benzinmotorra épülő, mintegy 300 lóerős hibrid hajtáslánc gondoskodott, ami 5,4 másodperces 0-100-as gyorsulást, 50 kilométeres hatótávolságot, illetve az első 100 kilométeren 1,7 literes fogyasztást eredményezett.

Hasonló hibrid rendszerre épül egyébként a már említett DS 7 Crossback hamarosan hazánkba is megérkező zöld rendszámos változata, a DS7 Crossback E-Tense.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.