Még mindig nagyon kiábrándító a világ legdrágább új autója

Még mindig nagyon kiábrándító a világ legdrágább új autója

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Bugatti La Voiture Noire elvileg 5 milliárd forintos értéket képvisel, de továbbra is a kerekével együtt forog a féknyerge.

A márciusi Genfi Autószalonon alaposan körbejártuk a világ legdrágább új autójának kikiáltott Bugatti La Voiture Noire-t. Mely elsősorban 5 milliárd forint körüli áráról ismerszik meg, illetve arról, hogy titokzatos tulajdonosának kiléte továbbra is ismeretlen.

A gyártó a bejelentés kapcsán arról számolt be, hogy a La Voiture Noire stílusosan ívelt lemezei alatt a Chiron technikája található. Vagyis egy 8 literes W16-os benzinmotor, amely a 4 turbófeltöltőnek hála 1500 lóerőt, illetve 1600 Nm-t szabadít rá a négy kerékre.

©

A genfi szalon bontásakor azonban meglepően hangtalanul távozott a helyszínről a legújabb Bugatti, melynek talán leginkább kiábrándító részlete a kerékkel együtt forgó féknyereg volt. A kocsi most a Concorso d'Eleganza Villa d'Este rendezvényen is felbukkant, és ezen az olasz helyszínen lehetett megtekinteni először természetes fények mellett.

A prototípus azonban szinte semmit sem fejlődött az elmúlt hónapokban, vagyis teljesen hangtalanul mozog, és a féknyergei továbbra is szánalmas produkciót adnak elő (03:25-től):

Nyílt titok, hogy a prototípusban nincs semmilyen benzinmotor, a meghajtásáról egy egyszerű kis villanymotor és egy szerény kapacitású akkumulátor gondoskodott. Ami egyébként nem szokatlan az ilyen és ehhez hasonló kiállítási prototípusok esetében.

Tim Bravo, a Bugatti kommunikációs vezetője nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a La Voiture Noire fejlesztése alig fél éve kezdődött, vagyis a leleplezett autó nem több egy nagyon korai prototípusnál. Emberünk elárulta, hogy a teljesen sötétített ablakok mögött még normál utastér sem található.

A Bugatti La Voiture Noire egyelőre tehát csak egy ígéret, a kocsi várhatóan 2-2,5 év múlva fog ténylegesen elkészülni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.