Bud Spencer-es, oldalkocsis, napraforgós: több ezer színes Vespa rajzott a Balatonnál – videó

Bud Spencer-es, oldalkocsis, napraforgós: több ezer színes Vespa rajzott a Balatonnál – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
László Ferenc

A múlt hétvégén Zánkán és környékén tartották meg a 2019-es Vespa Világtalálkozót. Mi is ott voltunk, mutatjuk a fotógalériát.

Ha elhangzik az a szó, hogy Vespa, akkor a legtöbbünk agyán azonnal átvillan egy jó eséllyel piros robogó, és szinte máris az orrunkban érezzük a szűk olasz utcácskák semmihez sem hasonlítható kétütemű illatát/szagát. Az elmúlt napokban az ilyen és ehhez hasonló élmények felelevenítéséhez nem kellett egészen a taljánokig utaznunk, hanem elég volt leugranunk a Balaton partjára. Ahol konkrétan így rajzottak a "darazsak":

Zánkán rendezték meg ugyanis a 2019-es Vespa Világtalálkozót, ahova a világ számos országából több ezer kisebb-nagyobb, régebbi-újabb, kopott-csillogó kis olasz robogó érkezett. A nagyon messziről, így például Ausztráliából vagy Japánból idelátogató Vespa-rajongók valahol Európában bérelt motorokkal érkeztek a helyszínre, voltak, akik tréleren hozták motorjaikat, de olyanok is akadtak, akik 2000 kilométernél is messzebbről motoroztak el a magyar tengerig.

©

A találkozó legrégebbi motorja egy 1947-es Vespa 98 volt, mely nem sokkal az után látta meg a napvilágot, hogy a Piaggio pontederai gyárában 1946-ban elkészültek a legelső ilyen robogók. A számos koncerttel, látványos bemutatóval, utcai felvonulással és alkatrészbörzével színesített zánkai Vespa Világtalálkozón a gyártó legfrissebb modelljeit is meg lehetett tekinteni, illetve ki lehetett próbálni. A találkozó legérdekesebb robogóival hamarosan külön cikkekben foglalkozunk majd.

©

A tavaly Írországban megrendezett nemzetközi rendezvénynek jövőre a távoli Indonézia ad otthont, de az európai vespások számára jó hír, hogy 2020-ban is lesz itteni összejövetel: az Európai Vespa Napok házigazdája Portugália lesz.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.