Szemben hajtott a gyorsforgalmi úton Fehérvárnál egy autós és a legrosszabbkor akart megfordulni

Szemben hajtott a gyorsforgalmi úton Fehérvárnál egy autós és a legrosszabbkor akart megfordulni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egyáltalán, mióta lehetett az úton rossz irányban?

A BP-i Autósok közössége posztolta ki egy olvasójuk videóját, amelyen a Székesfehérvárnál lévő gyorsforgalmin fordul meg egy Suzukival egy autós. A probléma többek közt az, hogy eleve szemből érkezik a forgalomban.

Láthatóan, már észbekapott ekkorra, de megfordulása viszont legalább annyira veszélyesre sikerült, mint, amit addig művelt.

A videót közben, mint látható a feltöltője vélhetően áttette nem publikus státuszba. A piros színű Suzuki a gyorsforgalmi úton szemből érkezik meg ezt lehetett korábban látni, majd megfordulna a megfelelő irányba a képen is látható lehajtónál, azonban akkor ott éppen érkezik felfelé egy autós.

Az, hogy szemből hajt valaki be a forgalomba korántsem ritka. A hiba jellemzően valamilyen közlekedési séma rossz alkalmazásából adódik, a probléma ezzel a helyzettel az is, hogy nagyon gyakran, túl későn kapnak észbe a rossz irányba közlekedők.

Felmérések szerint a rossz irányban közlekedő járművek által okozott balesetek egyharmadánál már 500 métert megtett szemben a forgalommal a vétkes sofőr. Ha tenni akarunk a balesetek ellen mindenképpen alapfeltétel, hogy a figyelmeztető jelzésnek nagyon korán kellene érkeznie az autóshoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások