Ilyen gyorsan még nem száguldott körbe furgon a Nürburgringen – videó

Ilyen gyorsan még nem száguldott körbe furgon a Nürburgringen – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Külön tévéshow-t kapott a "Leggyorsabb furgon a világon" címmel.

Guy Martin, akit eddig inkább motoros legendaként ismerhettünk a Man TT versenyekről, most egy csaknem 700 lóerős Ford Transittal megdöntötte a dobozos furgonok által fennálló rekordot.

A furgonja 265 km/h-s végsebességre is képes és egy komplett tévés széria épült a rekordkísérletre. A tavalyi év végén Guy indított egy sorozatot Channel 4 csatornán, hogy dokumentálják a Nordschleife rekordkísérlet folyamatait.

A misszió a Transit teljes újjáépítését jelentette, amit maga Guy oldott meg öt hónap alatt. Ezen túlmenően, természetesen fel kellett készülnie a 20,8 kilométeres pályára is.

A rekord, amelyet Guy Martinnak meg kellett döntenie, egy szintén angol, Rob Austin túraautós versenyző tartotta 9:58 perccel a hírhedt Noordlus Volkswagen Transporterével. (Persze érdemes kitérni Sabine Schmitzre is, a Ring királynőjére is, aki tényleg egy teljesen normál Tranisttal ment egyszer 10 perc alatti időt.)

A korábbi rekordot tartó Rob egy bérelhető kisteherautóban csinálta meg a félemetes időt, amelyet különösebben nem is tuningoltak. Szemben Guy Martin Ford Transitjával, aki nem véletlen, hogy végül 9:28 perc alatt ment körbe a pályán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.