Egy üzletember kapásból öt darab 425 millió forintos hipersportkocsit vett

Egy üzletember kapásból öt darab 425 millió forintos hipersportkocsit vett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A vásárló vélhetően abban bízik, hogy néhány év múlva jelentős haszonnal adhat majd túl az autókon.

A libanoni alapítású, de 2013 óta dubaji székhelyű W Motors által készített Fenyr SuperSport egy olyan hiperautó, amely nem minden nap jön szembe az utakon. Nem is csoda, hiszen a tervek szerint mindössze 25 darab készül belőle, és ezek közül csak 10 lesz Launch Edition kivitelű.

Ez utóbbi mennyiség felét pedig egy japán üzletember, egy bizonyos Tetsumi Shinchi vásárolta meg. Emberünknek nem jelentett akadályt, hogy egy ilyen autó 1,5 millió dollárba, vagyis mintegy 425 millió forintba kerül. Könnyen kiszámolható, hogy az 5 autó 7,5 millió dolláros, vagyis több, mint 2,1 milliárd forintos értéket képvisel. Nem tudni, hogy a tehetős vásárló esetleg kapott-e némi kedvezményt a miniflottára.

©

A motorháztető alatt egy RUF-tuninggal megspékelt 3,8 literes hathengeres turbós Porsche boxermotor rejtőzik, mely kereken 800 lóerős teljesítményt és 960 Nm-es nyomatékot produkál. Villanymotor egyetlen darab sincs a fedélzeten, ami egy dubaji autó esetében persze egyáltalán nem meglepő.

©

A hétsebességes PDK-váltóval rendelkező járgány mindössze 2,8 másodperc alatt képes álló helyzetből 100-ra gyorsulni, a 0-200-as sprint pedig 9,4 másodpercig tart vele. A végsebesség 400 km/h.

©

Az 1350 kilogramm tömegű, alumínium karosszériás sportkocsinak csak a hátsó kerekei hajtottak, így a vezetés igen komoly kihívást és persze élvezetet is jelenthet.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.