Mint egy mérges sárkány, úgy üvölt a világ leggyorsabb autójának ígért kocsiban a motor

Mint egy mérges sárkány, úgy üvölt a világ leggyorsabb autójának ígért kocsiban a motor

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kétségtelenül nem dolgozik visszafogottan a Hennessey Venom F5 nyolchengerese.

Lassan három éve építi az amerikai John Hennessey tuningcége azt a közúti autót, amelyet a leggyorsabbnak ígér a világon. A projekt már olyan stádiumba jutott, hogy megmutatták, mit tud tesztpadon a szörnyetegük motorja.

A motor nem más, mint egy 1817 lóerősre húzott V8-as Chevrolet LS erőforrás, ez kerül majd a Venom F5-nek nevezett autójukba. Az "F5" egyébként a legerősebb szélsebességű tornádókra utal és a jármű ehhez fogható is lesz, a várakozások szerint 500 km/h-s csúcssebességével.

Mint írják ezt a teljesítményt egyedi átalakítások sorozatán keresztül érik el, ami persze lényegében azt jelenti, hogy a motorblokk öntvényén kívül szinte mindent kicseréltek rajta: a dugattyúkat, a hajtókarokat, a főtengelyt, a szivócsonkot, az intercoolert és a hengerfejet is teljesen átdolgozták.

A texasi Hennessey tuningműhely azzal számol, hogy az 1500 lóerős Bugatti Chiron ellenfeleként készülő Venom F5 a 0-300 km/h sprintet 10 másodperc alatt tudja majd le. A kocsi árcéduláján 1,6 millió dollár (480 millió forint) lesz olvasható, és összesen 24 példány készül belőle.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások