500+ lóerős új Mercedes SUV jött hazánkba, amire felvehető a 7 üléses támogatás

500+ lóerős új Mercedes SUV jött hazánkba, amire felvehető a 7 üléses támogatás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A német gyártó immár nemcsak dízelmotorokkal, hanem egy bivalyerős benzines egységgel is kínálja a GLS-t.

Nemrégiben volt szerencsénk alaposan letesztelni az 5,15 méteres hossza révén még a BMW X5-ösnél is nagyobb X7-est, azonban létezik egy még ennél is nagyobb német prémium divatterepjáró. Ez a tavaly tavasszal leleplezett Mercedes GLS, ami nem kevesebb, mint 5,21 méteres hosszúsággal rendelkezik.

A típus első körben csak egyetlen kivitelben, 330 lóerős 400 d-ként volt hazavezethető minimum 29,9 millió forint ellenében, most azonban már két újabb változat is elérhető belőle.

A GLS 350 d-ben ugyancsak dízelmotor teljesít szolgálatot, mely azonban "csak" 286 lóerős, ennek megfelelően az árcédulán is némileg barátságosabb összeg, konkrétan 28,3 millió forint olvasható.

©

A jelenlegi csúcsmodell nem más, mint a GLS 580. Ebben a 36,1 millió forintos hazai alapárú SUV-ban egy 4 literes biturbó V8-as benzinmotor található, melynek 489 lóerejéhez és 700 Nm-éhez hozzájon még egy villanymotor 22 lóereje és 250 Nm-e. Ez pedig 5,3 másodperces 0-100-as szintidőt, illetve 250 km/h-ra korlátozott végsebességet tesz lehetővé.

Az elődjénél 7,7 centiméterrel nagyobbra nőtt, 5,21 méteres óriás a lehetőségekhez képest egészen kis légellenállású lett, cw-értéke mindössze 0,32. A hat-, illetve hétszemélyes kivitelben készülő Mercedes GLS ötzónás légkondicionálót kapott, a tavaly kijött Mercedes A-osztályban debütált MBUX infotainment rendszert pedig tabletek révén a hátul ülők is kezelhetik.

Az ülések padlóba történő lehajtásával 2,4 köbméteres raktér áll rendelkezésre, mely a hátsó felfüggesztés 5 centiméterrel történő leengedésével könnyen pakolható. Alapáron 19 colos kerekeken gördül a GLS, felár ellenében azonban 20, illetve 21 colos kerekek is kérhetők.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.