Még nem fújták le a Genfi Autószalont, de közleményt adtak ki

Még nem fújták le a Genfi Autószalont, de közleményt adtak ki

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Svájcban egyelőre nem mutattak ki koronavírusos beteget, de a genfi szervezők folyamatosan konzultálnak, mi legyen az autókiállítással.

Március 3-án a sajtónapokkal kezdődik a Genfi Autószalon, ami hagyományosan az év legfontosabb európai autókiállítása. A koronavírus terjedése miatt az utóbbi hetekben felmerült annak a lehetősége, hogy elmarad az esemény.

Hétfőn reggel újabb sajtóanyagot tettek közzé svájci szervezők, hogy a vírus terjedése miatt kiemelten elemzik a kockázatokat, milyen lehetséges kihatása lehet a kiállítókra, partnerekre és a munkavállalóikra a járványhelyzet.

Egyelőre arra ösztönzik a veszélyeztetett területekről érkező kiállítókat, ellenőrizzék a kiállításra delegált kollégáikat, és olyanokat küldjenek, akik 14 napra visszamenőleg tünetmentesek voltak és átmentek orvosi vizsgálaton. Erre azért lenne szükség, hogy a kiállításon ne fertőzzék egymást a résztvevők.

Hozzáteszik, hogy a svájci helyzet jelenleg kellően megnyugtató: az eddig vizsgált minták egyike sem volt pozitív az új koronavírus szempontjából.

A rendezvény számára már így is komoly következményekkel jár, hogy a szakmai látogatóik és kiállítóik 50 százaléka Ázsiából érkezett volna és várhatóan jelentősen kevesebben lesznek.

Éppen a napokban voltak kénytelenek törölni a szervezők egy másik fontos világeseményt a Mobile World Congresst Barcelonában, ami a telekommunikációs piac legfontosabb rendezvénye Európában.

A Kínában kirobbant új típusú koronavírus járvány egyre nagyobb probléma Európában is. Olaszországban már 50 ezer embert helyeztek vesztegzár alá Lombardiában, miközben már öt áldozata van a vírusnak.

Az autószalonok népszerűsége egyébként is erősen csökkent az utóbbi időkben a nagy gyártók körében, mert a valódi újdonságaikat már egyesével mutatják be az interneten keresztül. Mindez mára azt jelenti, hogy idén nem lesz ott a legfontosabb európai autószalonon a Jaguar, a Lamborghini, a Land Rover, a Maserati, a Mini, a Subaru, a Tesla, a Volvo, a Citroën, az Opel, a Peugeot vagy éppen a Ford.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások