Hajszálnyival 7 millió forint felettire szelidült az új Skoda Octavia alapára

Hajszálnyival 7 millió forint felettire szelidült az új Skoda Octavia alapára

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legolcsóbb szedán változatban egy 150 lóerős benzinmotor és egy hatfokozatú kéziváltó található.

A Skoda november közepén mutatta be az elsőtől az utolsó csavarig teljesen új fejlesztésnek tekinthető Octaviát, melynek decemberben már meg is kezdődött a sorozatgyártása. A Prágában leleplezett újdonság a márka cseh központjában, Mladá Boleslavban készül, vagyis ott, ahol ez elődei is meglátták a napvilágot.

Mivel a kombi változat iránt fokozott érdeklődés mutatkozik, a gyártósort elsőként ilyen Octaviák hagyták el, és csak utána kezdődött meg a szedán gyártása. A tervek arról szólnak, hogy naponta 1150 új Octavia hagyja majd el az üzemet.

©

A nemrégiben általunk alaposan letesztelt 8-as Golf technikájára épülő, de kicsit nagyobb új Skoda Octavia hazai alapára eddig 8 179 980 forint volt, mely összeg ellenében egy 150 lóerős 1,5 TSI benzinmotorral és 6 fokozatú kéziváltóval szerelt, Ambition felszereltségű szintű kombi vezethető haza.

Mostantól azonban már a szedán is rendelhető, mely legolcsóbban 7 923 440 forintos áron kapható. Vagyis a kevésbé praktikus Octavia 256 540 forinttal kerül kevesebbe, mint a kicsit korábban érkezett kombi változat.

©

A 115 lóerős 2.0 TDI dízelmotorral és hatfokozatú kéziváltóval felvértezett Octavia szedán 8 203 310 forinttól indul. A 150 lovas 2.0 TDI erőforrású, illetve hétfokozatú DSG automataváltós kivitel alapára 9 233 280 forint.

Az online konfigurátor vélhetően legkedveltebb opciója a 899 999 forintos árkedvezmény lesz, melynek levonását követően a legolcsóbb Octavia ára 7 023 441 forintra szelídül.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.