Micheliszéket, az F1-et és a hazai ralit is komolyan érinti a koronavírus

Micheliszéket, az F1-et és a hazai ralit is komolyan érinti a koronavírus

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A különböző hazai és nemzetközi autósport-rendezvényeket egymás után fújják le, vagy tolják el későbbi időpontra.

A WHO által szerdán világjárvánnyá minősített koronavírus-fertőzés következtében a Hungaroring Sport Zrt. tárgyalásokat kezdett a WTCR nemzetközi promótereivel a Michelisz Norbert nevével fémjelzett versenysorozat hazai futamának időpont-módosítása kapcsán.

A túraautós világkupa mogyoródi versenyeit az eredeti tervek szerint április 25-26-án rendezték volna meg – egyelőre nem tudni, hogy a halasztást követően mikor kerül majd sor a WTCR hazai futamára.

A jubileumi 35. Magyar Nagydíj augusztus 1-2-i dátummal szerepel a versenynaptárban, a Hungaroring vezetősége szerint a mogyoródi Forma–1-es futam kapcsán még korai lenne bármilyen intézkedést hozni.

Az F1 2020-as szezonjának első versenyét most hétvégén Ausztráliában rendezik meg. A csapatok, a vírus által mostanság leginkább sújtott Olaszországból útnak indult Ferrarival és AlphaTaurival, valamint a Pirelli munkatársaival együtt már megérkeztek Melbourne-be.

Szerdán a McLarentől egy, a Haastól két munkatárs került önkéntes karanténba koronavírus-fertőzés gyanújával, csütörtökön pedig két további két Haas-csapattagot különítettek el. Az aktuális világbajnok Lewis Hamiltont meglepte, hogy a világjárvány idején is megtartják az idénnyitó futamot, a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen szerint pedig nem biztos, hogy helyes döntés a versenyhétvége megrendezése.

Az F1 második futamát, a Bahreini Nagydíjat zárt kapuk mellett rendezik meg a jövő héten. Az április eleji harmadik futamot várhatóan elhalasztják Vietnámban, az pedig már jó ideje biztos, hogy az eredetileg április közepére tervezett negyedik kínai futamot később fogják megrendezni.

A magyar Országos Rallye Bajnokság szezonnyitóját március utolsó hétvégéjén tartották volna meg, azonban Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere szerdán bejelentette, hogy a koronavírus következtében elmarad az Eger Rallye.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások