Németes alapossággal mutatják be a 2020-as Lada Niva összes újdonságát - videó

Németes alapossággal mutatják be a 2020-as Lada Niva összes újdonságát - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vázoljuk, hogy milyen változtatásokat hozott magával a jó öreg orosz terepjáró legfrissebb ráncfelvarrása.

A Lada Niva első példányai 43 évvel ezelőtt látták meg a napvilágot, és a már jó ideje Lada 4x4 éven értékesített típusnak tavaly decemberben leplezték le a 2020-as modellévre szánt, enyhén modernizált változatát.

Az orosz piacon január óta kapható "újdonságról" most feltűnt egy részletes videóteszt, melyben az új modellév által hozott összes kisebb-nagyobb változásra részletesen kitérnek.

A ráncfelvarrás során megújult a műszerfal, mely új kezelőszerveket és optimalizált légbeömlőket kapott, a kesztyűtartó nagyobb lett és a középkonzolon két italtartó kapott helyet. Az első ülések kényelmesebbé váltak, a hátsó ülések fejtámlát kaptak, megújult a napellenző, valamint csökkent a zaj és a vibráció.

Említést érdemel továbbá az ülésfűtés, valamint az elektromos ablakemelő, illetve az Urban csúcsváltozat esetében a mostantól a lökhárítókba integrált ködfényszóró.

©

A motorháztető alatti 1,7 literes szívó benzines egység 83 lóerős teljesítményt ad le egy ötfokozatú kéziváltón keresztül. Ez pedig 17 másodperces 0-100-as gyorsuláshoz, illetve 142 km/h végsebességhez elegendő.

©

A gyártó hazai weboldán egyelőre még nem szerepel a 2020-as modellévű Lada 4x4. A kifutó típus 4x4 Pack alapváltozata nettó 2 559 000 forintba kerül, a 4x4 Urban modell ára pedig bruttó 3 599 000 forint. A típusról készített részletes tesztünk itt olvasható.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.