szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy friss tanulmány szerint 10 év múlva minden harmadik eladott új autóban lesz valamilyen komolyabb villanymotor.

A Deloitte tavaly év elején arról számolt be, hogy 2030-ban várhatóan mintegy 21 millió plugin hibrid, illetve tisztán elektromos hajtásláncú új autó kerül majd forgalomba. Ehhez képest a vállalat most nyilvánosságra hozott legújabb tanulmányában már az szerepel, hogy 10 év múlva ezen járművek piaca várhatóan 31,1 millió autót fog számlálni.

A Deloitte azzal számol, hogy idén mintegy 2,5 millió plugin hibrid és villanyautó talál gazdára, és ez a mennyiség 2025-re várhatóan 11,2 millió fog nőni.

A legfrissebb adatok szerint tisztán elektromos autóból már most többet adnak el, mint külsőleg tölthető hibridből, és a Deloitte szakértői szerint a villanyautók szektoron belüli térnyerése tovább fog fokozódni.

Amennyiben hihetünk az előrejelzéseknek, a részben vagy teljesen elektromos autók piacán 2030-ban már 81 százalék körüli lesz a villanyautók részesedése, ami azt jelenti, hogy 10 év múlva 12 hónap alatt mintegy 25,3 millió 100 százalékban elektromos autó talál majd gazdára.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aggódnak a hivatásos rendőrök, hogy iskolaőrnek vezénylik ki őket

Aggódnak a hivatásos rendőrök, hogy iskolaőrnek vezénylik ki őket

Aranycipő: olasz csatár lett Európa legeredményesebb góllövője

Aranycipő: olasz csatár lett Európa legeredményesebb góllövője

Spiegel –  A németeknek is kínos, hogy tankjukkal pózolt a Kárpátia

Spiegel – A németeknek is kínos, hogy tankjukkal pózolt a Kárpátia