Az ultraluxus kategóriát képviseli a Bentley Continental GT Mulliner Coupé

Az ultraluxus kategóriát képviseli a Bentley Continental GT Mulliner Coupé

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az arisztokrata autók gyártói is mindig ki tudják találni, hogyan költhetnek még többet a pénzes vevőik.

A jövő héten, az angliai Salon Privé exkluzív autós eseményen mutatkozik be a nyilvánosságnak a brit márka egyedi kézműves elemekkel bőségesen ellátott autója a Bentley Continental GT Mulliner Coupé.

A Mulliner cég jó száz éve dolgozik Sir Walter Owen által alapított Bentleynek, első sorban karosszériát építettek a brit luxusautógyártó számára. Jelenleg is ezt a munkát bízzák rájuk, a különleges szériákért felelősek.

Jelen esetben a standard Continental GT-vel szemben a Mulliner változat megkülönböztető jegye az új Double Diamond hűtőrács, valamint a hozzá illő rombuszmintás légbeömlő karosszériaelem. Ugyancsak egyediek a 22 colos kerekek, a szokásos módon a Bentley jelvényeivel a közepükön, amelyek a kerekek mozgása közben is fixen állnak.

©
©
©

Nyolc különböző hangulatú, három színből álló bőrkárpit kombináció létezik a GT Mulliner utastéréhez, amelyek varrásához 400 000 öltés szükséges. A Mulliner jelölések az autóban jó néhány helyen megjelennek, a további luxuselemek közé tartozik a normál modellekhez képest a középkonzol gyémántos mintázatú felülete, amelyet fekete dió furnér szegélyez.

©
©
©

A Continental GT Mulliner októbertől válik rendelhetővé kupé és kabrió formátumban is, akár a 6.0 literes W12-es, akár 4.0 literes V8-as motorral. A kisebbik 4 literes biturbó motor 550 lóerős és 770 Nm nyomatékú, ami 4,1 másodperces 0-100-as gyorsulást, illetve 318 km/h végsebességet tesz lehetővé. A nagyobb 6 literes biturbós egység 635 lóerős, illetve 900 Nm-es produkciót ad elő, a 3,8 másodperces 0-100-as szintidejű 2,4 tonnás csúcsmodell akár 333 km/h-val is képes száguldani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások