Új limitált szériát kapott a 43 éve gyártott Lada Niva

Új limitált szériát kapott a 43 éve gyártott Lada Niva

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az újdonság külseje és belseje is egyedi megjelenést kapott, de a jó öreg 83 lóerős motorhoz nem nyúltak hozzá a fejlesztők.

A Lada nem éppen tegnap, hanem még 1977-ben dobta piacra kompakt terepjáróját, az egy ideje már 4x4 nevet viselő és általunk is alaposan letesztelt Nivát. 43 év ide, vagy oda, a típussal mind a mai napig rendszeresen foglalkozik az orosz gyártó, így például a 2020-as modellévre ismét felfrissítették egy picit, illetve sokak bánatára nemrégiben leállították a legdurvább terepes változat, a Bronto gyártását.

Most pedig érkezett egy új limitált szériás Lada 4x4, még pedig a legjobban felszerelt Urban kivitelre épülő Black verzió.

©
©

Az újdonságot elsősorban a feketére fényezett könnyűfém-felnijeiről, a sötétített üvegeiről, illetve az oldalsó Black logóiról lehet felismerni, ezenkívül pedig az utastérben is felfedezhető néhány kisebb változás.

©
©
©

Emlékezetes, hogy a Lada Hungary Kft. júniusban jelentette be, hogy az új Ladák forgalmazását bizonytalan ideig felfüggesztették Európában és ezen belül Magyarországon is. Ez sokaknak nem tetszik, ezért online petícióban követelik a forgalmazás újraindítását.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.