szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak egy maradhat: a villanyautó.

A Tesla, a Rivian, a Lucid Motors, az ABB, és a Siemens és további 23 cég az alapító tagja annak a lobbista szövetségnek, amely szeretné elérni, hogy 2030-ra tiltsák be az Egyesült Államokban a belsőégésű motorral szerelt autók értékesítését – írja a Villanyautósok oldala.

A Zero Emission Transportation Association (ZETA) szövetség az kívánja elérni, hogy érdemi villanyautós támogatási rendszerek lépjenek életbe, olyan jogszabályok szülessenek, amelyek ellehetetlenítik a belsőégésű motoros autók értékesítését, valamint hogy nagyarányú villanyautós infrastruktúra-fejlesztés kezdődjön. Mivel amerikai a szövetség a helyi érdekeket is képviselnék, a hazai gyártás erősítését elősegítve.

2019-ben az Egyesült Államokban összesen 326 ezer elektromos járművet értékesítettek, ami az USA összes autóeladásának alig két százaléka. A Tesla a piacvezető az e-autók értékesítésében az Egyesült Államokban majdnem 60 százalékos részesedéssel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicsi, kifejezetten európai Teslát tervezne Elon Musk

Kicsi, kifejezetten európai Teslát tervezne Elon Musk

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor

Késsel támadtak egy rabbira Bécsben

Késsel támadtak egy rabbira Bécsben