szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelenleg futó motorokat egy ideig igazítják még a szigorodó kibocsátási elvárásokhoz, de új egységeket már nem fejlesztenek.

"A Volkswagen márka nem tervezi új belső égésű motorok kifejlesztését" – jelentette ki a cég vezérigazgatója Ralf Brandstaetter az Automobilwoche-nak – hozzátéve, hogy az autógyártónál ezzel párhuzamosan áttérnek az akkumulátorral üzemelő autókra.

Az Audi a Volkswagen-csoport tagjaként a múlt héten bejelentette ugyan ezt a lépését.

A VW a jelenlegi motorcsaládjait még továbbfejleszti, hogy az Euro 7-es normának is megfeleljenek – mondván – egy ideig szükség lesz ezekre az egységekre is. Arról a bevételi forrásról, amelyet manapság a belsőégésű motorral hajtott autók eladásai jelentenek, természetesen egyetlen márka sem mondhat le egyelőre – tette hozzá a VW vezetője.

A március 5-én közzétett Volkswagen Accelerate stratégia ugyanakkor azt hirdette meg, hogy 2030-ra Európában a márka autóinak 70 százaléka már teljesen elektromos hajtású legyen. Az Egyesült Államokban és Kínában ezt 50 százalékos szinten szeretnék elérni.

Kilenc ország végső dátumot kért az EU-tól a hagyományos motorú autók kitiltására

A kezdeményezők szerint, ha lenne egy végső dátum, onnantól csak a megoldásra lehetne koncentrálni.

Korábban a Volkswagen-csoport 2026-ra tervezte bemutatni utolsó belső égésű motorplatformját, amelynek életciklusát 2040-ig számolták. Az a fenti bejelentés nyomán nem derült ki, hogy ez a céldátum változik-e.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

7 személyes villanyautóként itt az új VW ID.6

7 személyes villanyautóként itt az új VW ID.6

Életfogytiglani fegyházat kér az ügyészség Szilágyi István fiának

Életfogytiglani fegyházat kér az ügyészség Szilágyi István fiának