MTI Gazdaság

Pert indított a Mol ellen az OMV

Az osztrák olajipari cég, az OMV magyar bíróságok előtt pert indított a Mol Nyrt. ellen, mert szerinte a magyar cég alapszabálya három ponton is ellentétes a magyar joggal.

MTI Világ

Talmácsié a legrangosabb motoros szakmai díj

Az idén Talmácsi Gábor kapja a motorsport "Oscar-díját", a Casci D'Orót (Arany Sisak). A magyar klasszis az idén a 125 kcm-esek között világbajnok lett a gyorsaságimotoros vb-n.

hvg.hu Itthon

Lehet-e pert nyerni autópálya-matrica hiányában?

Autópálya-matrica hiányában igen sokba tud kerülni néhány kilométer autózás, de még kellemetlenebb a 12 vagy 63 ezer forintos csekket befizetni, ha megtérítettük a díjat. Meddig kell megőrizni az igazoló szelvényt, és mivel bizonyítható a vásárlás, ha sms-ben vagy interneten vásárolunk?

hvg.hu Autó

Gyurcsány mutatta be az új magyar Audit

Győrben hivatalosan is megkezdődött a harmadik Magyarországon készülő Audi gyártása. Az A3 kabrió, prémium kisautó képzeletbeli gyártószalagját Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Rupert Stadler Audi-főnök indította el.

hvg.hu Autó

Vezettük az új Fabia kombit

2007 nem múlhat el újabb Fabia-bemutató nélkül, a kombi változat nagy családba érkezik. Európa útjain 640 ezer fut a kis puttonyos előző szériájából.

MTI Gazdaság

Feltámad a Pannónia

A tervek szerint jövőre piacra kerülhet a nosztalgia Pannónia, a motort Várpalotán gyártja majd a Magyar Motorkerékpár Fejlesztő Kft., amelyben az önkormányzat is tulajdonos – írja a Napi Gazdaság.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Magyarországon fél év alatt 112 ezer autót gyártott a Suzuki

Gyorsan nőtt a japán Suzuki autógyár termelése októberben is külföldön: 125605 kocsit állítottak elő Japánon kívül, 25,5 százalékkal többet, mint tavaly októberben, jelentették a cégnél kedden. A szeptemberi – 121856 autós – külföldi termelés 25,1 százalékkal több, az augusztusi – 105552 autós – termelés pedig 29,9 százalékkal volt több az egy évvel azelőttinél. A külföldi gyártás az indiai és a magyarországi termelés felfutásának köszönhetően nő az idén.

hvg.hu Autó

Hogyan ússzuk meg a balesetet télen?

A tél elengedhetetlenné teszi a megfelelő felkészülést. Az autónkra ható fizika nem változik, de a tapadási tényezők olykor drasztikus különbsége miatt a megcsúszások, egyensúlyvesztések már egészen alacsony sebesség mellett is bekövetkeznek. Mit tanácsol ilyenkor a vezetéstechnikai szakember?

MTI Tech

Fából készítenek bioüzemanyagot a termeszek

A baktériumok, amelyek segítségével a termeszek megemésztik a cellulózt, fontos szerepet játszhatnak a fa bioüzemanyaggá történő átalakításában - állítja egy kutatócsoport, amely a "faevők" mikrobarendszerét tanulmányozta.

hvg.hu Autó

A sportkocsiknak annyi?

Ha a globális felmelegedésre adott számtalan szélsőséges válasz közül megvalósul az egyik, akkor a sportautózás – kivéve az autóverseny-pályákon – lassan a múlté lesz – véli Doron Levin, a Bloomberg News újságírója.

MTI Gazdaság

Aláírták az M6-os harmadik fázisának szerződését

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter valamint a Mecsek Autópálya Konzorcium Zrt. képviselője 2007. november 21-én Budapesten aláírta az M6-os autópálya Szekszárd-Bóly és az M60-as Bóly-Pécs közötti mintegy 70 kilométeres szakaszok megépítésére, üzemeltetésére, felújítására, fenntartására és finanszírozására vonatkozó szerződést - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) pénteken.