hvg.hu Autó

Pekingbe indul 33 Mercedes-Benz

A Párizsi Autószalonon egy különleges próbatétel részleteit is nyilvánosságra hozza a Mercedes-Benz : október 21-én indul a francia fővárosból az az autós túra, amelynek résztvevői közel 13 ezer 600 kilométert és nyolc országhatárt maguk mögött hagyva jutnak el Pekingbe.

hvg.hu Autó

Aranyba öltözik az új Toyota Corolla

Az Auris egy új koncepció a Toyotától, amelynél a tervezési folyamat belülről kifelé haladt maximalizálva a belső teret és kényelmet, miközben megragadó vezetési élményt ígér. A soron következő Corolla formavilágát vetíti előre.

Folk György (hvg.hu) Autó

A Porsche bővíti lipcsei üzemét

A stuttgarti Porsche AG szeptember elején lipcsei üzemében megkezdte a Panamera sportkupé gyártására szolgáló létesítmények építését. Az üzem bővítésének 2008 végéig kell elkészülnie.

MTI Autó

A regisztrációs adó eltörlését tervezik

Várhatóan nem tartja majd összeegyeztethetőnek a magyarországi regisztrációs adót az európai uniós jogszabályokkal az Európai Bíróság a csütörtökön kihirdetendő ítéletében.

hvg.hu Autó

VW Crafter: áruszállítóból terepjáró

A Volkswagen Crafter többre is képes, amint azt az Atacama tanulmány is jól szemlélteti. A Design Center Wolfsburg az áruszállítóból egy határozott fellépésű terepest faragott, amelyet a dél-amerikai Atacama sivatagról neveztek el.

hvg.hu Autó

Elalvásgátló ügyel a sofőrök éberségére

A Siemens új fejlesztése a fáradás legkisebb jeleire is figyelmezteti a teherautó-sofőrt. A német autópályákon történő minden negyedik baleset a túlzott fáradtságra, a volán melletti elalvásra és a kellő koncentráció hiányára vezethető vissza.

MTI Autó

Kevesebb dízelt vesznek Európában

A szigorodó környezetvédelmi szabályok függvényében emelkedő árak megállíthatják a dízel autók részarányának növekedését az európai autópiacon, a világ más tájain azonban emelkedhet a népszerűségük.

MTI Gazdaság

Bioetanol üzem épül Mohácson

Letették a Mohácsi Bioüzemanyag Termelő Kft. mintegy 20 milliárd forintból felépülő bioetanolgyártó üzemének alapkövét Mohácson pénteken.

hvg.hu Autó

Biturbó motor a legnagyobb Peugeot-ban

Tovább bővül a 607-es Peugeot motorválasztéka, október közepétől a hazai kereskedésekben is megvásárolható a 407-ben már kapható 170 lóerős, 2,2 literes HDi DPFS biturbó dízelmotor. Ez a motor a negyedik, amelyet a PSA Peugeot Citroën és a Ford Motor Company együttműködésében fejlesztettek ki.

hvg.hu Autó

A FedExnél szolgál az első hibrid Sprinter

Átadták az első hibridhajtású Mercedes-Benz Sprintert. A járművet Neil Gibson, a világ legnagyobb expressz-légifutár-szolgálataként ismert FedEx Express senior fleet managere vette át.

hvg.hu Autó

Nagynyomású turbó a 207-es Peugeot-ban

A 207-esből április óta 110 ezer példány készült, az autót mostantól 150 lovas turbós változatban is lehet rendelni. Itthon november közepétől lehet megvásárolni a kis izompacsirtákat.

automenedzser.hu Autó

Áldás vagy átok a bioüzemanyag?

Egyes szakértők szerint a fosszilis tüzelőanyagok kiváltására alkalmas biológiai alapú helyettesítő vegyületek több kárt okozhatnak az élővilágnak, mint amennyi segítséget nyújthatnak a globális felmelegedés ellen. A megoldást a további tudományos kutatások és a génmanipuláció jelentheti.

hvg.hu Autó

Párizsban bemutatják az új Hyundai kupét

A Hyundai három újdonsággal jelentkezik a 2006-os párizsi autószalonon. Az elegáns, és dinamikus Coupé, a kifinomult dízel Grandeur, valamint egy igazán meglepő újdonság, az Arnejs modell, mely a jövő koreai népautója lesz a C-szegmensben.

hvg.hu Autó

Audi győzött az első spanyol futamon

Az első spanyol DTM-futam 42 ezer nézője előtt folytatott látványos küzdelmet ismét az Audi és a Mercedes-Benz, amiből ismét az Audi került ki győztesen.

hvg.hu Autó

Citaro lett az év busza

A 2007-es év busza címet mostantól a Mercedes-Benz Citaro LE Ü Low Entry távolsági autóbusz mondhatja magáénak. A 15 európai ország autóbusz szakújságíróiból álló nemzetközi zsűri hosszas vizsgálódás és tesztutak megtétele után az európai autóbuszok számára legelőkelőbb elismerést adományozta ennek a járműnek.

automenedzser.hu Autó

Audi-teszt: ha akarom sportkombi, ha akarom terepjáró

Csodálni lehet az Audi allroad quattro képességeit, használni annál kevésbé. Ki menne terepre egy 20 milliós finom lelkű luxusautóval? Skizofrén jellem, tesztünk során kombi énje kerekedett fölül.


A címlapról ajánljuk