hvg.hu Autó

Budapest és Tokaj a Mercedes GPS-térképén

A Mercedes-Benz új navigációs DVD-t kínál ügyfeleinek. A 4.1-es változatot felváltó, széleskörűen aktualizált, tartalmilag bővített COMAND APS Europe 5.0 verzió lehetővé teszi, hogy az utazók kényelmesen hozzáférjenek a navigációs adatokhoz. A DVD elsőként tartalmazza a Magyarország – ezen belül Budapest és Tokaj város részletes, utcára lebontott – útjaira vonatkozó információkat.

hvg.hu Autó

Kapható az új Peugeot kupé

A 404, az 504 és a 406 után végre a színre lép a Peugeot 407 Coupé. A vadonatúj, exkluzív stílusú kupé elegáns és kifejező, ugyanakkor négy utast és azok poggyászait kényelmesen befogadja. Remek használhatóságát kiemelkedő dinamikai tulajdonságokkal egészíti ki, így pontosan megfelel a mai sportos utazóautók szellemiségének.

automenedzser.hu Autó

Audi Q7 - Az erő sportos oldala

Új mércét állít az Audi Q7 a többcélú modellek (SUV) kategóriájában, a sokoldalúság, a kifinomult technika és a prémiumkategóriás járművek luxusának egyéni kombinációját kínálva. Menetteljesítményével és dinamikájával az utcán, terepen pedig a kompromisszumot nem ismerő mozgékonyságával tűnik ki.

automenedzser.hu Autó

Távolságtartó automatika a Nissantól

A Nissan bejelentette, hogy egy új távolságtartó automatikát fejlesztett ki, olyan elektronikai rendszert, amely segíti a vezetőt abban, hogy a forgalomban betartsa a követési távolságot. Arra is képes, hogy a lökhárítókba szerelt radar-érzékelőkön keresztül megállapítsa a jármű előtt és mögött haladó kocsik sebességét.

hvg.hu Autó

Tíz százalékkal több buszt gyártott a DaimlerChrysler

A DaimlerChrysler autóbusz üzletága sikeres évet zárt 2005-ben: márkáinak, a Mercedes-Benznek, a Setrának és az Orionnak köszönhetően újabb 10 százalékkal több, 36 ezer 200 autóbuszt és alvázat értékesítettek világszerte.

hvg.hu Autó

Londonban lesz a Corsa premierje

Az General Motors égisze alá tartozó Opel/Vauxhall márkák idei egyik legfontosabb eseménye a Corsa londoni világpremierje lesz. A kisautó negyedik generációja július 18-án mutatkozik be a közönségnek.

hvg.hu Autó

Suzuki-ügy: a beszállítók szerint példásak a körülmények

A Magyar Suzuki Rt. beszállítói hálózatának hazai cégei, az autógyári munkások munkakörülményeivel kapcsolatos sajtóban megjelent állításokkal összefüggésben közleményt adtak ki. A hvg.hu szerkesztőségéhez eljuttatott dokumentumban a beszállítókat képviselő egyik cég vezetője, Sólyom Szabolcs azt állítja, hogy az esztergomi gyárban a munkakörülmények, a dolgozóknak biztosított széleskörű szociális juttatások például szolgálhatnak sok hazai termelővállalat számára.

hvg.hu Autó

Kínai Volvo S40

A svéd Volvo beindítja Kínában az S40 alsó-középkategóriás személyautók gyártását. A Ford-konszernhez tartozó márka képviselő Pekingben bejelentették, hogy a versenyképesség érdekében a kínai S40-esek teljes gyártási folyamata helyben folyik majd

hvg.hu Autó

Még vadabb az új Lotus Esprit

Megújul a Lotus középmotoros sportkocsija, az Esprit. A bemutatóra még jócskán várni kell, de már folynak az autó töréstesztjei és próbafutásai.

hvg.hu Autó

Rekordot ért el a VW haszonjármű üzletága

A Volkswagen Haszonjárművek 2005-ös kiszállításait, forgalmát és termelését tekintve egyaránt rekordszámokat ért el. A működési nyereség 244 millió eurós növekedéssel plusz 102 millió euró értéken zárt.

automenedzser.hu Autó

Nissan Pathfinder teszt: Szépséges szörnyeteg

Csupa bőr, csupa kényelem, csupa kényeztetés. A Nissan Pathfinder a terepjárók között is méltóságot vív ki méreteivel és pazarságával. Kár, hogy menettulajdonságai nem ennyire meggyőzőek. Nem a sietős emberek autója, de azoké, akik mindig odaérnek.

hvg.hu Autó

Szebb és izmosabb az új TT

Az Audi nemzetközi honlapján fellebbentettek néhány információt az év végén érkező TT kupéról. A csodajárgányt szeptemberben Párizsban mutatják be.

automenedzser.hu Autó

Milyen kocsival járnak a leggazdagabbak?

Milyen autóval járna, ha úgy tele lenne a zsebe, mint Bill Gatesnek, vagy a világ többi mágnásának? A legújabb Ferrariban feszítene, vagy elporoszkálna egy hétéves nyitott Porschével? A Forbes magazin összeállításában az a meglepő, hogy a világ legtehetősebbjei, az igazi milliárdosok nem jelképként, hanem használati eszközként tekintenek autóikra.

MTI Autó

Suzuki: folytatódik az egyeztetés a szakszervezettel

A Magyar Suzuki Személygépkocsi Gyártó és Értékesítő Rt. képviselői újabb tárgyalást tartanak március 21-én a helyi szakszervezettel a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közvetítését is igénybe véve. A cég közleménye szerint véleménykülönbség ugyan van a cég és a vállalatnál működő szakszervezet között, de konfliktushelyzet nincs. A véleménykülönbségek tisztázása érdekében a közelmúltban már tárgyaltak, itt a szakszervezet bemutatta ágazati képviselete alapszabályát.

MTI Autó

Korszerű buszok a fővárosban

Az előző két évhez hasonlóan idén is 50 alacsonypadlós, légkondicionált csuklós busszal korszerűsödik a BKV buszparkja - jelentette be Demszky Gábor az elsőként érkezett 16 jármű népligeti bemutatóján.

MTI Autó

Új autóbuszok Miskolcon

Huszonkét új autóbusz érkezett Miskolcra, valamennyit még márciusban forgalomba állítja a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.).

MTI Autó

Autóipari boom Szlovákiában

Szlovákiában tavaly már az autóipar adta az ipari termelés mintegy negyedét, 1998-ban ez még csak 14,3 százalék volt. Az idén a 25 százalékos arány várhatóan tovább nő a következő két évben, amint megindul a termelés a Peugeot-Citroen nagyszombati, illetve a Kia Motors zsolnai üzemében.

MTI Autó

500 millió forintos hiány regisztrációs adóból

A 2004. május 1-je után forgalomba helyezett gépjárművek utólagos ellenőrzése során a vámhatóság eddig 95 esetben, 525 járművet érintően tárt fel mintegy 500 millió forint regisztrációs adóhiányt - mondta Nagy János, országos vámparancsnok.

Dzindzisz Magdalena (hvg.hu) Gazdaság

Sms-ben is vehetünk sztrádamatricát

Ezentúl mobillal is vásárolhatunk négynapos autópálya-matricát, ha Pannon vagy T-Mobile előfizetők vagyunk. A szolgáltatás ára 100 forint lesz. Hamarosan bevezetik a forgalomarányos fizetést is, bár egyelőre csak a teherautóknál.

MTI Világ

Forma-1: Wurz és Davidson volt a leggyorsabb Malajziában

Az első két szabadedzésen Alexander Wurz, illetve Anthony Davidson, a Williams osztrák és a Honda brit tesztpilótája teljesített a legjobban az 57. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság második futamán, a Malajziai Nagydíjon.