hvg.hu Gazdaság

ÚMFT: akár forrásvesztés is előállhat

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) forrásaiból tavaly a tervezettnél 45,2 százalékkal kevesebbet fizettek ki - közölte Becker Pál, az Állami Számvevőszék általános főigazgató-helyettese kedden az Országgyűlés eseti bizottságának ülésén.

MTI Gazdaság

A jövő évi büdzsé kockázataira figyelmeztet az ÁSZ

Nemcsak a válság alakulása jelent kockázatot a következő évek várható gazdasági növekedésére, hanem a hazai társadalmi-gazdasági és alkalmazkodási tényezők is, közöttük a nagy ellátórendszerek helyzete - véli az Állami Számvevőszék a 2010-es büdzséről készített jelentésében.

MTI Gazdaság

Az állami vagyongazdálkodás sok hibájára rávilágított az ÁSZ ellenőrzése

A tavaly elfogadott vagyontörvény előhozta mindazokat a hibákat, amelyekre már az előző években is felhívta az ÁSZ a figyelmet, de a ezidáig rejtve maradtak. A mostani első "próbaellenőrzés" során sok problémára sikerült ugyan rámutatni, de ezek a hibák kijavíthatók és remélhetőleg tanulnak is belőle az érintettek - összegezte a parlamentnek benyújtott Állami Számvevőszéki ellenőrzést Kovács Árpád a szervezet elnöke.

hvg.hu Gazdaság

ÁSZ: több mint 1400 milliárd forintnyi lakossági tartozás nem behajtható

A korábbi évekhez képest technikai szempontból lényegesen javult a 2008. évi költségvetés végrehajtása, a központi költségvetés zárszámadási törvényjavaslatban szereplő pénzforgalmi adatai összességükben megbízhatóak - összegezte a parlamentnek benyújtott Állami Számvevőszék zárszámadási ellenőrzését Kovács Árpád a szervezet elnöke.

MTI Gazdaság

Élesen kritizálja az ÁSZ az MNV tevékenységét

Erősen kritizálja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) 2008. évi működését az erről szóló, kedden publikált jelentésében; az MNV azonban vitatja a számvevők megállapításait.

MTI Gazdaság

ÁSZ: semmisnek tekinthető a sukorói földügylet

Semmisnek minősíti a Velencei-tó partjára tervezett King's City érdekében létrejött telekcsereügyletet az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb jelentéstervezete - írta a szerdai Népszabadság az általa megismert, még nem véglegesített anyagra hivatkozva.

MTI Gazdaság

Az ÁSZ nem vizsgálhatja a BKV-t

Nincsen jogi felhatalmazása az Állami Számvevőszéknek arra, hogy átfogóan vizsgálja meg a főváros közlekedési cégét, igaz, erre kapacitása sem lenne - mondta Kovács Árpád, a számvevőszék elnöke hétfőn az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága ellenőrzési albizottságának rendkívüli ülésén.

MTI Gazdaság

ÁSZ: nem volt verseny a ppp-s sportberuházásoknál

Elmaradt a verseny az iskolai sportcsarnokok és tanuszodák ppp-konstrukcióban történt építése során, így azok drágábbak lettek a vártnál, az üzemeltetést pedig a privát cégektől átvették az önkormányzatok – hangzott el az Állami Számvevőszék.

MTI Itthon

Kovács Árpád: a számvevők nem ragaszkodnak többletbérükhöz

Az állami számvevők nem ragaszkodnak "foggal-körömmel" többletbérükhöz - reagált Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke csütörtökön az Index hírportál értesülésére, miszerint a szervezet dolgozói nem hajlandók lemondani kéthavi pluszjuttatásukról.

MTI Gazdaság

ÁSZ: a kincstári rendszer korlátozza az államháztartás hatékonyságát

A kincstári intézményekre vonatkozó eltérő előírások, az indokolatlan kivételek nagy száma jelentősen korlátozza az államháztartás hatékony működését - fogalmazta meg kritikaként az Állami Számvevőszék (ÁSZ) egyebek mellett, miután megvizsgálta a kincstári rendszer 2007-2009. közötti működését.

MTI Gazdaság

Kovács Árpád: a korrupció elleni harc is korrupttá válhat

A gazdasági válság hatásaként felerősödhet, de hosszabb távon akár csökkenhet is a korrupció Magyarországon Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerint, aki pénteken Pécsett arról is beszélt, hogy a korrupcióval szemben hatékony eszköz a kiszámítható állam.

MTI Gazdaság

Áfát csökkentene az ÁSZ elnöke

Csökkenteni kell az áfa mértékét és a vállalkozások terheit, fontos, hogy ne szülessenek fogyasztást visszavető gazdasági döntések Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerint.

1
9 10 11 12 13 14 15

A címlapról ajánljuk