MTI Vállalkozás

ÁSZ: rendet kell tenni az önkormányzati közműcégek gazdálkodásában

A számvevőszék munkatársai három város - Záhony, Tiszaújváros és Gyöngyös - önkormányzati többségi tulajdonú távhőszolgáltató társaságainak 2008 és 2012 közötti működését ellenőrizték. Azt tapasztalták, hogy az önkormányzati többségi tulajdonú cégek gazdálkodása számos problémát vetett fel, jelentős hiányosságokat mutatott a cégek számviteli szabályozottsága, számviteli gyakorlata, önköltségszámítása.

MTI Gazdaság

Átadta a Háznak 2015. első félévi ellenőrzési tervét az ÁSZ

A számvevőszék 2015. első félévi ellenőrzési terve alapján jövőre folytatódnak a kockázatos területeket érintő ellenőrzések; így további önkormányzati gazdasági társaságokat, a központi alrendszer egyes intézményeit és állami tulajdonban lévő társaságok gazdálkodását értékeli az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

MTI Gazdaság

Ezt tárta fel az ÁSZ a magyarországi korrupcióról

1. A közszféra intézményei egyre elkötelezettebbek a megelőzésen alapuló korrupció elleni küzdelem terén. 2. A kormányzati intézkedések pozitív hatásai nyomon követhetők. Ezeket önkéntesen kitölthető kérdőívek alapján állapította meg az Állami Számvevőszék.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Korrupciós jelentés: visszaszólt a NAV a számvevőszéknek?

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kedden mutatta be 2014-es integritásfelmérését a korrupciós kockázatokról és kontrollokról. Az ÁSZ szerint a NAV eddig egyetlen alkalommal sem válaszolt a felmérés során feltett kérdésekre – a NAV szerint viszont igenis küldtek válaszokat az ÁSZ-nak, több mint hat hónappal ezelőtt.

hvg.hu Gazdaság

Találtak hibákat a Műegyetem vizsgálatánál a számvevők

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2009-2012 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzése során az ÁSZ megállapította, hogy az intézmény pénzügyi egyensúlya biztosított volt, az eladósodási és likviditási mutatók egyaránt javultak, viszont a pénzügyi gazdálkodás és a vagyonkimutatás területén tártak fel szabálytalanságokat. A belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése részben felelt meg a vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

MTI Gazdaság

ÁSZ: a tavalyi büdzsével minden rendben

A tavalyi költségvetés végrehajtása a jogszabályi előírásoknak megfelelt, a zárszámadási törvényjavaslat megalapozott, és tovább javult az egyes intézményi beszámolók és fejezeti elszámolások megbízhatósága – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

MTI-OS Gazdaság

ÁSZ: Szabálytalanul gazdálkodott a Képzőművészeti Egyetem

Kisebb szabálytalanságokat talált az egyetemeket vizsgáló számvevőszék a Képzőnél. A jelentésben megjegyzik: az egyetem növekvő hallgatói létszám mellett, csökkenő költségvetési támogatás és romló pénzügyi pozíció ellenére folyamatosan megőrizte fizetőképességét.

MTI Vállalkozás

"Fideszes pártkatona" az ÁSZ elnöke Bajnaiék szerint

Méltatlan és alkalmatlan a pozíciója betöltésére Domokos László ÁSZ-elnök az Együtt-PM szerint. Az ÁSZ kedden publikált vizsgálata szerint megfelelően működtek a központi közbeszerzési intézmények, az Együtt-PM hiányolja, hogy egy szó sem esett a Közgép 180 milliárdos nyeréséről. Az ÁSZ szerint az Együtt-PM kampánycélokra használja fel az intézményt.

MTI Vállalkozás

Szabálytalanságokat talált az ÁSZ

Az ÁSZ összesen 122 gazdálkodó szervezet és a 9 területi gazdasági kamara esetében ellenőrizte, hogy a 2009 és 2011 közötti időszakban a közfeladatok ellátására kapott költségvetési támogatást megfelelően használták-e fel. A szervezet szabálytalanságokat tárt fel.

MTI Itthon

Kisokost ír az ÁSZ a választáson induló jelölteknek

Az áprilisi országgyűlési választáson induló jelölteknek és a jelölőszervezeteknek készít tájékoztatót az Állami Számvevőszék arról, mit és hogyan fog ellenőrizni a szervezet. A tájékoztató a napokban jelenik meg.

MTI Itthon

Választás 2014: az ÁSZ már tűkön ül

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felkészült a választási kampány utólagos ellenőrzésére, a hatályos törvényi előírások értelmében maradéktalanul ellenőrizni fogja a kampánypénzek elszámolását.

MTI Kult

Hat budapesti színházat már megvizsgált az ÁSZ

Lezárult hat, Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában lévő színház ellenőrzése: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint a vizsgált színházak teljesítették a közszolgáltatási szerződésben meghatározott célokat és feladatokat, ugyanakkor nem az előírásoknak megfelelően számolták el költségeiket.

hvg.hu Itthon

CÖF: mi mindig időben elszámolunk

A CÖF szerint alapítványuk elszámolása "pontos, törvényszerű és mindig időben történik". A békemenetet is szervező fórum arra reagált, hogy szerdán az Együtt-PM felszólította őket, hogy számoljanak el, miből fizetik a szerdán bejelentett "ismeretterjesztő kiadványt".

1 2 3 4 5 6 7
15

A címlapról ajánljuk