MTI Gazdaság

Éjfélkor lejár a határidő a TV2-nek, RTL Klubnak is

Péntek éjfélig várja a hirdetési szolgáltatások bejelentését az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Az a sajtóorgánum, amelyik nem küldi el árjegyzékét az ÁSZ-hoz, nem közölhet politikai hirdetést a február 15-én kezdődő választási kampányban.

MTI Gazdaság

Leellenőrizte az uniós támogatások elosztását az ÁSZ

Az uniós támogatások elosztását ellenőrizte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., a Wekerle Sándor Alapkezelő, továbbá az ezt felügyelő Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF) esetében, a három szervezet működését és gazdálkodását alapvetően szabályosnak tartotta a számvevőszék.

MTI Itthon

Az ÁSZ már készen áll a választásokra

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felkészült a választási kampány ellenőrzésére: a szervezet már fogadja a kiadók hirdetési árjegyzékeit, a hatályos törvényi előírások értelmében pedig maradéktalanul ellenőrizni fogja a kampánypénzek elszámolását.

MTI Gazdaság

Nem elégedett a GVH-val az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2008 és 2012 közötti működését és gazdálkodását ellenőrizte.

MTI Gazdaság

Domokos: a rezsi nem politikai kérdés

A rezsi nem politikai, hanem közgazdasági kérdés, a közszolgáltatást végző cégek méltányos árainak kiszámolása pedig a jól elszámolt önköltségen alapul – jelentette ki sajtótájékoztatóján Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke kedden Budapesten.

MTI Itthon

Kiemelten ellenőrzi a NAV-ot az ÁSZ, de nem Horváth miatt

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pénteken átadta az Országgyűlésnek a 2014. első félévi ellenőrzési tervet, ennek egyik kiemelt témaköreként ellenőrizni fogja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hátralékkezelési és végrehajtási tevékenységét, ezen belül a NAV kiemelt adózók körében végzett tevékenységét - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

MTI Gazdaság

Nagyon figyel a NAV-ra jövőre az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pénteken átadta az Országgyűlésnek a 2014. első félévi ellenőrzési tervet, ennek egyik kiemelt témaköreként ellenőrizni fogja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hátralékkezelési és végrehajtási tevékenységét, ezen belül a NAV kiemelt adózók körében végzett tevékenységét.

MTI Gazdaság

Rászáll az ÁSZ jövőre a NAV-ra

Az elmúlt tíz évben összesen huszonhárom ellenőrzés érintette az adóhatóság (NAV/APEH) tevékenységét, ebből hét olyan ellenőrzés volt, amely az adóhatóság adóztatási tevékenységét vizsgálta - közölte a számvevőszék. 2014 első félévében is sort kerítenek az adóhatóság tevékenységének értékelésére.

MTI Itthon

NAV-botrány: lefújták az ÁSZ elnökének meghallgatását

A kormánypárti képviselők javaslata alapján levették az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának napirendjéről az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének meghallgatását a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) 2010 óta végzett számvevőszéki vizsgálatokról.

MTI Gazdaság

NAV-botrány: Sziliéknek van egy ötlete

Szili Katalin és Ivády Gábor független országgyűlési képviselők országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrző rendszerének felülvizsgálatát.

MTI/hvg.hu Gazdaság

NAV-botrány: az ÁSZ szerint ők egy hivatal, nem nyomozhatnak

Az Állami Számvevőszék egy hivatal, nem nyomozó hatóság, a közpénzügyi rendszert érintő ellenőrzéseit nyilvános terv alapján végzi – közölte az ÁSZ a NAV-nál rendkívüli vizsgálat lefolytatását indítványozó kezdeményezésekkel kapcsolatban.

hvg.hu Itthon

Kitüntették Schmitt Pált

Schmitt az indoklás szerint "szerteágazó közéleti tevékenységével évek óta eredményesen járult, illetve járul hozzá az Állami Számvevőszék jogállami és társadalmi súlyának, hazai és nemzetközi szakmai tekintélyének növeléséhez".

MTI Gazdaság

ÁSZ: a 2014-es adóbevételek fele megalapozott csak teljesen

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) véleménye szerint a jövő évi költségvetés adóbevételeinek 52,6 százaléka megalapozott, 47,4 százaléka részben megalapozott, utóbbihoz tartoznak az általános forgalmi adóból, a pénzügyi tranzakciós illetékből, a távközlési adóból, valamint a katából és a kivából tervezett bevételek.

MTI Itthon

30 ezer esetben nem tudta beazonosítani a külföldi biztosítókat az OEP

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) több mint harmincezer esetben nem tudta beazonosítani a külföldi betegek magyarországi kezelését finanszírozó biztosítókat, így nem tudták kiállítani a számlákat – reagált az Állami Számvevőszék szerdán arra, hogy az OEP szerint tételes nyilvántartás van a külföldi betegek magyarországi kezeléséről.

MTI Gazdaság

Megdicsérte a 2012-es költségvetés végrehajtását az ÁSZ-elnök

A 2012. évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat megalapozott, az abban szerepeltetett adatok megbízhatóak, a költségvetés végrehajtása a jogszabályi előírásoknak megfelelt - ismertette a zárszámadás keddi parlamenti vitájában az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzésének konklúzióját Domokos László.

1
4 5 6 7 8
15

A címlapról ajánljuk