MTI Itthon

A lapok ma még küldhetnek hirdetési árlistát az ÁSZ-nak

Ma jár le a hirdetési szolgáltatások bejelentésének határideje, az a sajtóorgánum, amely nem küldi el árjegyzékét az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ), nem közölhet politikai hirdetést a február 15-én kezdődő választási kampányban.

hvg.hu Itthon

Keményen elszámoltatja a kampányról az újságokat az ÁSZ

A lapoknak a választás kiírása után 5 napon belül el kell küldeniük hirdetési árjegyzéküket az ÁSZ-hoz. A számvevőszék később is nyomon követi és honlapőján közzé is teszi, hogy ki, melyik újságban, mennyiért hirdetett.

hvg.hu Gazdaság

ÁSZ: a kormány jobban teljesít

Az Állami Számvevőszéknek tetszik a tavalyi büdzsé: mindössze 10 milliárd forintnyi hibát talált a 2012-es költségvetés zárszámadásában.

MTI Gazdaság

Az ÁSZ pénzügyi gondokat talált a kórházaknál

A magyarországi kórházak többsége évek óta komoly likviditási és pénzügyi problémákkal küzd, az ellenőrzött húsz kórház pénzügyi egyensúlya 2009-ben nem volt biztosított - közölte Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.

hvg.hu Gazdaság

Simor Andrást a tíz csapás sem zúzta porrá

A hét végén távozó Simor András jegybankelnököt a második Orbán-kormány, ahol tudta, támadta. Az elnök azonban alelnökeivel, Karvalits Ferenccel és Király Júliával mindvégig megvédte a jegybank stábjának függetlenségét és szakmaiságát. Simor kedden utoljára vesz részt kamatdöntő ülésen. A parlamenti kétharmad által delegált tagok már rég átvették az irányítást a monetáris tanácsban, így elképzelhető, hogy az elnök kamatcsökkentéssel búcsúzik – amiről eddigi reakciói alapján aligha van meggyőződve. A hvg.hu számba vette a kormányzati vegzatúrát, és megdöbbenve tapasztalta: összegyűlt a 10 csapás.

MTI Gazdaság

Az ÁSZ-elnök másképpen számítaná az államadósságot

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint célszerű lenne újragondolni az államadósság-mutató számítási módját, és azt is, miként lehetne jobban összehangolni az államadósság finanszírozását szolgáló és a monetáris politikai eszközök alkalmazását. Az ÁSZ ezt a Monetáris politika költségvetési kockázatai, különös tekintettel az adósságszabályra című tanulmányában állapította meg, amelyet pénteken sajtótájékoztatón mutattak be.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor elpilledt a forint

Elgyengült a forint év végére, ami magyarázható az alacsony forgalommal, a kormány jegybankkal kapcsolatos terveivel, és azzal is, hogy Amerika éppen költségvetési szakadék felé tart. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI Itthon

Az ÁSZ függetlenségéről vitatkoztak a gazdasági bizottságban

Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága 22 igen szavazat és 2 tartózkodás mellett parlamenti általános vitára alkalmasnak találta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2011. évi szakmai tevékenységéről és az intézmény működéséről szóló beszámolót hétfői ülésén. A bizottság MSZP-s tagja szerint a mostani ÁSZ kevésbé kritikus a kormánnyal.

hvg.hu Gazdaság

Az ÁSZ szerint is benézte a hiányt Matolcsy

Jóval nagyobb lett a tényleges hiány, mint a kormány eredetileg tervezte. Emellett bukhatunk az uniós forrásokból, tízmilliárdokat osztott szét szabálytalanul a kormány, a Széll Kálmán-terv viszont nagyjából sikerült tavaly – többek között ezeket állapította meg az Állami Számvevőszék 2011-es költségvetésről szóló jelentése.

Nagy Gergő Hazai gazdaság

Domokos: a jegybank kontroll nélkül gazdálkodott a tartalékkal

A 2008-2009-es válságkezelés, az IMF-EU hitel lehívása alapvetően meghatározza a mostani adósságkezelést, a finanszírozás jelenleg egy zárt pályán mozog, szűk a mozgásterünk - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék államadósságról szóló jelentésének ismertetésekor. Az ÁSZ elnöke szerint mérhetetlen magasságba nőttek a jegybank devizatartalékai a 2008-as IMF-hitel lehívása következtében. Akkoriban a kormány pedig engedte, hogy az MNB-be menjenek a pénzek, és nem az adósság törlesztésére fordították ezeket a forrásokat.

MTI Gazdaság

ÁSZ: a PPP-beruházások előnytelenek az államnak

Előnytelenek a PPP beruházási konstrukciók az állam számára, mivel pazarlóan használják fel a közpénzeket - summázta Makkai Mária felügyeleti vezető kedden Budapesten az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a Művészetek Palotája (MüPa) és a felsőoktatási kollégiumi beruházásoknál végzett utóvizsgálatok következtetéseit.

hvg.hu Gazdaság

Domokos: attól még nem hatékonyabb, hogy átkerül az államhoz

A költségvetés kiadási oldalát lehet csökkenteni, de igazából az lenne a jó, hogy ha az intézmények alkalmazkodnának is ahhoz, hogy nincs elég pénz - mondta el Domokos László, a szervezet elnöke a jövő évi költségvetésről rendezett hétfői konferencián.

1
4 5 6 7 8
12

A címlapról ajánljuk